ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου: «Χωρίς επίλυση ελληνοτουρκικών μπορεί να υπάρξει ένταση»

Τσαβούσογλου: «Χωρίς επίλυση ελληνοτουρκικών μπορεί να υπάρξει ένταση»

Όσο δεν επιλύονται τα προβλήματα με την Ελλάδα, μπορεί να υπάρξουν διαμάχες ανά πάσα στιγμή, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι Χαμπέρ Τουρκ, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι, «δεν μαλώνουμε με τον Δένδια. Αλλά όσο αυτά τα προβλήματα δεν επιλύονται, μπορεί να υπάρξουν διαμάχες ανά πάσα στιγμή, οπότε η ένταση μπορεί να αυξηθεί. Γιατί εμείς θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Και αυτοί θα υπερασπιστούν ας πούμε τα δικαιώματά τους».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, είπε ότι «είναι ίσως η πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από εκλογές, που δεν ακούσαμε τίποτα από την ελληνική αντιπολίτευση. Μερικές φορές βλέπω στα μέσα ενημέρωσης όταν λέω υπάρχουν προβλήματα, αυτό και εκείνο, με επικρίνουν, αλλά αυτά είναι πραγματικά, αυτά τα προβλήματα υπάρχουν. Οπότε δεν υπάρχει καμπάνια κατά της Τουρκίας ούτε εκεί, εννοώ ότι είναι η πρώτη φορά που το βλέπω αυτό στην Ελλάδα».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «αυτό οφείλεται στη θετική ατμόσφαιρα μετά τον σεισμό και στην κατανόηση ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση στο διάλογο και τη συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων μετά τον σεισμό, ίσως αυτός είναι ο λόγος. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα από την αντιπολίτευση προς την Τουρκία. Και επίσης ούτε από τον Τσίπρα».

Αλλά και στο κανάλι 24TV, ο Τούρκος Υπουργός καταφέρθηκε εναντίον της τουρκικής αντιπολίτευσης και είπε ότι «η κύρια ανησυχία της αντιπολίτευσης, είτε πρόκειται για την Ελλάδα, είτε για το Αιγαίο, είτε για τη Μεσόγειο, είτε για οποιοδήποτε άλλο θέμα, δεν είναι η υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, αλλά 'πώς μπορώ να ασκήσω κριτική στην κυβέρνηση;' Η Τουρκία ευθύνεται για όλα».

«Στα θέματα του Αιγαίου, έχουμε το καθεστώς των οπλισμένων νησιών, τα νησιά και τις βραχονησίδες, τον εναέριο χώρο... Το έχω πει ξεκάθαρα πολλές φορές στην ομιλία μου για τον προϋπολογισμό στο κοινοβούλιο. Ζήτησα μια συνάντηση. Ο κ. Kılıçdaroğlu δεν μου παραχώρησε συνάντηση», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Αναφέροντας ότι το ψευδοκράτος έχει ενταχθεί στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών (ΟΤΚ) με τη «σημαία και το συνταγματικό όνομα» του, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «πρέπει να ενισχύσουμε τον τουρκικό κόσμο, στρέφοντας όλες αυτές τις ευκαιρίες προς όφελός μας. Έχουμε πραγματοποιήσει όνειρα και έχουμε θέσει τα θεμέλια. Όταν λέμε αιώνας της Τουρκίας, εννοούμε θα είναι ο αιώνας των Τούρκων, ο αιώνας του τουρκικού κόσμου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top