ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Μεταφορών: Στις προτεραιότητες μας ο δρόμος Πάφου–Π. Χρυσοχούς

Υπ. Μεταφορών: Στις προτεραιότητες μας ο δρόμος Πάφου–Π. Χρυσοχούς

Συναντήσεις στην Επαρχία Πάφου πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 12 Μαΐου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφεάδης, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Έργων κα Ελένη Κασκίρη και αρμόδιους λειτουργούς.

Αρχικά, ο κ. Βαφεάδης συνάντησε τον Δήμαρχο Γεροσκήπου κ. Κυριάκο Χατζηβασίλη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου, καθώς επίσης και διάφορες δράσεις για ανάδειξη αρχαίων μνημείων του Δήμου.

Ακολούθως, ο κ. Βαφεάδης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος και είχε την ευκαιρία να συζητήσει την πρόσφατη ολοκλήρωση του Έργου ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων και άλλων έργων του Δήμου.

Παράλληλα, ο Υπουργός προέβη σε δηλώσεις σε σχέση με το περιστατικό του ατυχήματος του λεωφορείου που μετέφερε μαθητές, σημειώνοντας: «Αναμένω ότι μέχρι τη Δευτέρα το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών θα έχουν ολοκληρώσει την εξέταση του περιστατικού. Επιπρόσθετα, το αρμόδιο Τμήμα έχει καλέσει αυτεπάγγελτα το όχημα ξανά για έλεγχο, ούτως ώστε να διαπιστωθούν οποιαδήποτε προβλήματα και να γίνει περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού. Έχουμε σκοπό να καταγράψουμε όλα τα γεγονότα για να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα και να πάρουμε διορθωτικά μέτρα. Επίσης, θα συναντηθώ με την Υπουργό Παιδείας για να εξετάσουμε τη διαδικασία επιλογής των λεωφορείων, αλλά και το πώς και πόσο συχνά θα γίνονται οι τεχνικοί έλεγχοι στα λεωφορεία».

Στη συνέχεια, ο κ. Βαφεάδης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πέγειας κ. Μαρίνο Λάμπρου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου του Δήμου αλλά και η πιθανή κατασκευή κυματοθραυστών στην περιοχή Ασκού.

Στις προτεραιότητες του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων βρίσκεται η υλοποίηση του δρόμου Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφεάδη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Βαφεάδης είπε πως είναι πολύ σημαντικό να συμπληρωθεί ο δρόμος για να έχει τα ανάλογα οφέλη και ο τόπος μας, προσθέτοντας πως από την στιγμή που ξεκίνησε πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί.

Το απόγευμα, ανακοίνωσε, θα πραγματοποιήσει επιτόπια επιθεώρηση προόδου των έργων στον αυτοκινητόδρομο Πάφου Πόλης Χρυσοχούς.

Σημειώνεται πως για το θέμα του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς ζήτησε ενημέρωση ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή τόσο για την πορεία υλοποίησης της α΄ φάσης, αλλά και για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης της β΄ φάσης του αυτοκινητόδρομου.

Θα ακολουθήσει, είπε ο Υπουργός Μεταφορών, η β’ φάση με την ολοκλήρωση της α’ φάσης. Ερωτηθείς σχετικά ο Υπουργός Μεταφορών σημείωσε πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο και πολύπλοκο έργο,τονίζοντας πως η πορεία του αναμένει να κινηθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Θέλουμε, είπε "να αποφύγουμε καθυστερήσεις χωρίς όμως να μπορούμε να δεσμευτούμε ότι δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε καθυστέρηση".

Είναι, συνέχισε, τεχνικό έργο με δυσκολίες, προσθέτοντας πως θέλουν να δίνουν λύσεις για να μην έχουν καθυστερήσεις. Εκτίμησε δε, πως όταν κάνουμε μια ανασκόπηση τέτοιων έργων πρέπει πάντα να αφήνουμε ένα περιθώριο.

Πρόσθεσε ακόμη πως θα συνεχίσει να έχει μια στενή επαφή με τον κ. Παπαχριστοφή ώστε να μπορεί να τυγχάνει μιας άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης για την πρόοδο του έργου και το πότε θα ξεκινήσει η επόμενη φάση.

Ανακοίνωσε επίσης πως επιβεβαίωσε με το Τμήμα Δημοσίων Έργων ότι θα πρέπει να τελειώσει η α’ φάση για να ξεκινήσει η β’.

Ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης μετά το πέρας της σύσκεψης στο Δημοτικό Μέγαρο Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως η επίσκεψη του στους Δήμους εντάσσεται στην προσπάθεια του Υπουργείου του να βρίσκεται δίπλα από τις τοπικές αρχές και να τους βοηθήσουν όσο περισσότερο γίνεται για την υλοποίηση των στόχων τους και την επίλυση των προβλημάτων τους αλλά και για να καταρτίσουν το όραμα τους για τα επόμενα χρόνια.

Εξάλλου σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς, μεταξύ άλλων, στον Υπουργό Μεταφορών τέθηκαν σειρά θεμάτων που αφορούν κατασκευαστικά έργα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Παπαχριστοφή αφού ευχαρίστησε τον κ. Βαφεάδη σημείωσε πως ένα από τα θέματα που τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν ο δρόμος Πάφου – Πόλης χαρακτηρίζοντας σημαντική την υλοποίηση της β' φάσης του έργου.

Επίσης, συνέχισε, τέθηκε το θέμα της χρηματοδότησης του έργου κατασκευής πεζοδρομίων στη βόρεια πλευρά του κύριου δρόμου Πόλης – Λατσιού. Ο Δήμος έλαβε χρηματοδότηση 1,2 εκατομμύριο ευρώ από το Υπουργείο Μεταφορών και αιτείται, συνέχισε, επιπρόσθετης χρηματοδότησης, λόγω αναθεώρησης του κόστους του έργου.

Πρόσθεσε πως ζήτησαν ακόμη ενημέρωση από το Τμήμα Αρχαιοτήτων για την πορεία υλοποίησης του έργου προστασίας, διασύνδεσης και ανάδειξης των τεσσάρων αρχαιολογικών χώρων του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς και για την έναρξη των εργασιών ενόψει της επικείμενης εξασφάλισης των αδειών, αλλά και ενημέρωσης από την Αρχή Λιμένων για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου της επέκτασης του λιμανιού του Λατσιού.

Ως Δήμος, είπε ο κ. Παπαχριστοφή, ενδιαφερόμαστε επίσης να ενημερωθούμε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων για τα χρονοδιαγράμματα κατασκευής πεζοδρομίων στις εισόδους της Πόλης, αλλά και για τον προγραμματισμό υλοποίησης του έργου Δρόμου Δρούσιας-Προδρομίου.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς σημείωσε πως το έργο του δρόμου Δρούσιας-Προδρομίου προτάθηκε στους προϋπολογισμούς του 2013 για έναρξη αλλά δεν εγκρίθηκε λόγω της τότε δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης. Όπως ανέφερε, το κόστος του έργου έχει υπολογιστεί σε 2,5 εκατ. ευρώ. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως στο δρόμο αυτό έγιναν αρκετά βελτιωτικά έργα τα τελευταία χρόνια με σκοπό να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση μέχρι τη βελτίωση του.

Σχετικά με το λιμανάκι του Λατσιού ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς σημείωσε πως έχει κατακυρωθεί η προσφορά στον επιτυχόντα και αναμένεται εντός 34 μηνών να ολοκληρωθούν τα έργα.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τις διαβεβαιώσεις που έχει από την Αρχή Λιμένων να γίνει ένα “Πράσινο λιμάνι” με όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα τέτοιο λιμάνι. Ευχήθηκε επίσης όπως τα χρονοδιαγράμματα τηρηθούν.

Είπε τέλος πως η Τοπική Αρχή βρίσκει πλήρη κατανόηση από τον κ. Βαφεάδη.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top