ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Χέστα Χρυσόστομε: 6 πράγματα που μας δίδαξε η καταδίκη του τέως Κιτίου

Χέστα Χρυσόστομε: 6 πράγματα που μας δίδαξε η καταδίκη του τέως Κιτίου

Η καταδίκη του Μητροπολίτη τέως Κιτίου είναι σημαντική για πολλούς λόγους, οι περισσότεροι όνειδος για τη Νήσο των Αγίων εδώ και δεκαετίες.

Για πρώτη φορά καταδικάστηκε μεγαλόσχημος ιερέας

Η καταδίκη του Μητροπολίτη τέως Κιτίου (ναι, το τέως πάει στο τοπωνύμιο γιατί ο καταδικασθείς διατηρεί τον τίτλο του μέχρι να καθαιρεθεί, ΑΝ καθαιρεθεί) είναι σημαντική για πολλούς λόγους, οι περισσότεροι όνειδος για τη Νήσο των Αγίων εδώ και δεκαετίες. Κατ’ αρχάς πρώτη φορά καταδικάστηκε μεγαλόσχημος ιερέας και μάλιστα για σεξουαλική επίθεση - η αλήθεια είναι πως για την πρώτη καταδίκη πόνταρα σε κάποιο white collar έγκλημα όπως απάτη, χρηματισμό ή υπεξαίρεση που είναι και πιο κοντά στο (Άγιο;) πνεύμα της Εκκλησίας της Κύπρου όμως δεν μπορούμε να πέφτουμε όλοι μέσα στις προβλέψεις μας όπως ο Παϊσιος.

Ο πέλεκυς έπεσε μετά από 42 χρόνια

Σίγουρα όχι κι ό,τι καλύτερο αλλά ενδεικτικό τουλάχιστον του ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να κοιμάται μεν (εντάξει, 42 χρόνια το λες και βαθύ κώμα) αλλά μπορεί μια μέρα να ξυπνήσει και να κατεβάσει τον πέλεκυ στο κεφάλι ενός πάλαι ποτέ πανίσχυρου θηρευτή που νόμιζε πως την είχε γλιτώσει για τα καλά. Ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι επίδοξοι βιαστές που νιώθουν σήμερα πανίσχυροι από τη θέση τους. Κάποια μέρα θα φύγουν απ’ αυτή και αυτό θα σημάνει και την πτώση τους...

Ακόμα μια απόδειξη ότι κάποιοι παπάδες δεν έχουν -κυριολεκτικά- τον Θεό τους

Όπως ο ιερέας-δήμιος της Έλενας Φραντζή ή ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος που υπηρέτησε πιστά το χρήμα ενώ μισούσε τα άντερα οποιουδήποτε μη-ελληνορθόδοξου, έτσι και ο τέως Κιτίου έκανε ότι έκανε με τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει Θεός. Γιατί ποιος πραγματικά θεοσεβούμενος, που πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού και φοβάται την οργή Του, προβαίνει σε επαίσχυντες πράξεις που αντιτίθενται σε οτιδήποτε δίδαξε ο Υιός Του; Μόνο ο ιερωμένος που δεν έχει τον φόβο του Θεού, γνωρίζοντας προφανώς κάτι που δεν αγνοούν οι υπόλοιποι, συμπεριφέρεται ως κοινός εγκληματίας περιφρονώντας την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Ή πιστεύει ότι ο Θεός δικαιολογεί τις πράξεις του και θα τις συγχωρέσει γιατί εξυπηρετούν το “γενικότερο καλό”, θεωρώντας προφανώς ότι ο Ύψιστος δεν είναι καλύτερος από τα μούτρα του. Και δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι χειρότερο, προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο καθότι άθεος, αλλά δεν προσβάλλει κατάμουτρα εσένα αγαπητέ αναγνώστη που τυγχάνεις και χριστιανός ορθόδοξος;

 Δόθηκε ξεκάθαρη απάντηση στο κάφρικο ερώτημα “γιατί μετά από τόσο καιρό;”

“Γιατί το θυμήθηκε τώρα, μετά από 40 χρόνια;”. Η γνωστή καραμέλα που πιπιλίζουν χρόνια τώρα όσοι αμφισβητούν το μοναδικό ειδεχθές έγκλημα που αμφισβητείται συχνότερα, εντονότερα και από τα δύο φύλα εξίσου σε παγκόσμιο επίπεδο: τη σεξουαλική επίθεση. Πόσο μάλλον όταν στα ιδιοτελή, κακόβουλα και κομπλεξικά κίνητρα που κρύβονται πίσω από αυτή την -αυτόματη συνήθως- αμφισβήτηση προστίθεται ο θρησκευτικός ζήλος, όταν ο δράστης είναι ιερέας και μάλιστα μεγαλόσχημος. Τότε έχουμε την τέλεια καταιγίδα σκατοψυχιάς. Από καλούς χριστιανούς που υπερασπίζονται με πάθος έναν ρασοφόρο θηρευτή βρίζοντας χυδαία το θύμα. Φυσικά και βγάζει νόημα έτσι δεν είναι; Την απάντηση έδωσε η ίδια η δικαστής που κατακεραύνωσε τον Μητροπολίτη, Εύη Ευθυμίου:«Ήταν αρχιερέας, υποταγμένος στους κανόνες της αρχιερείας. Πώς ήταν δυνατό να καταγγείλει μια 16χρονη ένα αρχιερέα; Πώς ήταν δυνατό να καταγγείλει μία φτωχή ράφταινα ένα αρχιερέα; Ακόμη και σήμερα είναι σκάνδαλο, πόσο μάλλον τότε». Αυτός μπορεί να λέγεται Χρυσόστομος αλλά το δικό της στόμα πρέπει ν’ αγιάσει.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης προκαλούν τρόμο και ξέχειλη οργή

Η 16χρονη -τότε- καταγγέλλουσα μόλις είχε χάσει τον πατέρα της πρόωρα και απρόσμενα και η οικογένειά της αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Η μαμά της την έστειλε στον Μητροπολίτη “γιατί βοηθάει τα ορφανά” κι εκείνος αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στη Μητρόπολη! Σκεφτείτε να έχεις το πένθος της απώλειας, την απόγνωση της επιβίωσης, τη ντροπή της ελεημοσύνης και έναν... σωματώδη, αηδιαστικό βρωμόγερο -κυριολεκτικά- από πάνω σου να προσπαθεί να σε βιάσει! Και όχι μόνο να μην σε πιστεύει κανένας ή να εμφανίζονται απρόθυμοι να σε βοηθήσουν (το 1981 ένας Μητροπολίτης παίζει να είχε μεγαλύτερη δύναμη κι από Υπουργό) αλλά κι ένας άλλος ιερέας στον οποίο εξομολογείσαι το δράμα σου να σου λέει πως “είσαι κατά το ήμισυ ευλογημένη”! Προφανώς αν της τον έβαζε ολόκληρο θα ήταν φουλ ευλογημένη. Δεν μάθαμε ποιο ήταν αυτό το κάθαρμα αλλά ελπίζω να σιγοψήνεται σε κάποιο καζάνι του Λούσιφερ τη στιγμή που το διαβάζετε αυτό.

Η Ιερά Σύνοδος πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Η καθαίρεση είναι μονόδρομος εάν δεν θέλουν να επαναλάβουν το έγκλημα με τον πατέρα Στυλιανό που μετά την αποφυλάκιση - για την άσεμνη επίθεση σε βάρος της ανήλικης τότε Έλενας Φραντζή- κρίθηκε “αθώος” στα μάτια της Εκκλησίας, επέστρεψε θριαμβευτής στους Εργάτες (όπου έτυχε υποδοχής ήρωα) και στα καθήκοντά του και καθαιρέθηκε μόνο μετά το ξέσπασμα της σκατοθύελλας από την αυτοκτονία της κοπέλας. Τώρα είναι η ευκαιρία για την Εκκλησία της Κύπρου να αποδείξει ότι δεν είναι πλυντήριο σάτυρων και επίδοξων βιαστών.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top