ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Τα παιδιά παίζει…» - Οδηγοί σταθμεύουν πίσω από βαν με κάμερες για να μην βγάζουν φωτογραφίες

«Τα παιδιά παίζει…» - Οδηγοί σταθμεύουν πίσω από βαν με κάμερες για να μην βγάζουν φωτογραφίες

«Ανώριμη συμπεριφορά» όπως χαρακτηρίστηκε από την Αστυνομία επιδεικνύουν οδηγοί που παρκάρουν πίσω από βαν με κινητές κάμερες τροχαίας για να παρεμποδίσουν το έργο τους.

«Δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω…τα παιδιά παίζει…το βλέπουν σαν παιχνίδι…δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να χάνουν την ώρα τους να σταματούν 10 - 15 λεπτά πίσω από ένα βαν…να δείξουν τι;», είπε ο Βοηθός Υπεύθυνος Τροχαίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας Χάρης Ευριπίδου, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα».

Μάλιστα τις τελευταίες μέρες η Αστυνομία έχει παρέμβει σε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, κι εκεί όπου υπάρχουν παρανομίες γίνονται και καταγγελίες αυτών των ατόμων.

Όσον αφορά το αν κάποια βαν κρύβονται, ο Χάρης Ευριπίδου σημείωσε πως αν ήταν κρυμμένα τότε δεν θα μπορούσαν να βγάλουν τη φωτογραφία. «Σύμφωνα με τη νομοθεσία εκείνο που χρειάζεται είναι να υπάρχει προειδοποιητική πινακίδα τουλάχιστον 100 μέτρα από το όχημα, είτε σταθερή ή φορητή. Η κάμερα μπορεί να είναι μέσα στο αυτοκίνητο αλλά και σε τρίποδα», υπέδειξε. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κρύβεται το όχημα κτλ γιατί πρέπει να έχει έστω την ελάχιστη ορατότητα για να μπορεί να βγει η φωτογραφία.

«Στο τέλος της ημέρας πρέπει να ακολουθούμε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για να μειωθεί ο κίνδυνος για ατυχήματα», τόνισε ο Βοηθός Υπεύθυνος Τροχαίας.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα υπήρξαν καμιά δεκαριά καταγγελίες για παρενόχληση των οδηγών και έχουν πάει δικαστήριο και πλήρωσαν και πρόστιμο. Πέρα από αυτό, φαίνεται ότι αρκετοί παραποιούν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να φαίνεται ότι τα βαν έχουν σταθμεύσει στο αντίθετο ρεύμα της κυκλοφορίας.

Διευκρίνισε ότι κάμερες δεν μπαίνουν σε ζώνες των 30 χλμ/την ώρα. Όσον αφορά κατήφορα, αν είναι σε περιοχές που έχουν σημειωθεί ατυχήματα, τότε θα μπουν κι εκεί.

Από την άλλη πλευρά, κυρώσεις μπορεί να υπάρξουν και στην εταιρεία ανάλογα με την περίπτωση όπως για παράδειγμα αν σταθμεύσει πάνω σε πεζοδρόμιο τότε θα λάβει το αντίστοιχο εξώδικο. Σε περίπτωση παράβασης όρων του συμβολαίου με την εταιρεία τότε θα υπάρξουν οι ανάλογες κυρώσεις.

Σε περίπτωση που πολίτης έχει την υποψία ότι η κάμερα βρισκόταν σε λανθασμένο όριο και άναψε το φλας, μπορεί να υποβάλει παράπονο στην Τροχαία, η οποία μπορεί να δει τις συντεταγμένες πού ήταν σταθμευμένο το βαν, να δουν τις πινακίδες ορίων ταχύτητας στην περιοχή και να ενημερώσουν ανάλογα τον πολίτη.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top