ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέσμευση Βουλής για ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας πολιτών για ψυχική υγεία

Δέσμευση Βουλής για ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας πολιτών για ψυχική υγεία

Η Βουλή δεσμεύεται για συνεχή έλεγχο των πολιτικών ψυχικής υγείας, προώθηση όλων των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων και ουσιαστική στήριξη του αγώνα των θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας, δήλωσε ο Βουλευτής Άντρος Κυπριανού, ο οποίος προήδρευσε της Ολομέλειας και ανέγνωσε την προ ημερήσιας διάταξης αναφορά για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας.

Η επιστημονική και ουσιαστική γνώση σχετικά με την ψυχική υγεία αποτελεί απαραίτητο θεμέλιο για τον περιορισμό της προκατάληψης και του στίγματος, την ευημερία του καθενός προσωπικά, την οικοδόμηση ψυχικά υγιών κοινοτήτων και την καθολική ευδαιμονία σε κάθε στάδιο της ζωής, ανέφερε.

Σημείωσε ότι «Ψυχικά Υγιείς Κοινότητες» είναι το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας, μίας πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας με εμπνευστή τη μη κυβερνητική οργάνωση Mental Health Europe.

Ανέφερε, επίσης, ότι στόχος της τέταρτης στη σειρά εβδομάδας ευαισθητοποίησης, οι εκδηλώσεις της οποίας ξεκίνησαν στις 22 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 28 του μήνα, είναι η ουσιαστική ενημέρωση για την ψυχική υγεία και η καλλιέργεια ενσυναίσθησης σε κάθε κοινότητα: στο σχολείο, στον χώρο εργασίας, στο σπίτι.

«Στις μέρες μας η αξία της ψυχικής υγείας σε όλους τους τομείς του ανθρώπινου βίου αναγνωρίζεται, αλλά η ενσυναίσθηση και κατανόησή της δεν είναι πάντα ακριβής και ουσιώδης. Τόσο οι ψυχικά ασθενείς όσο και το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον εξακολουθούν να είναι αντιμέτωποι με το στίγμα και τις διακρίσεις, ενώ η αναζήτηση και λήψη βοήθειας και στήριξης παραμένει μία τεράστια πρόκληση», πρόσθεσε.

Ανέφερε, τέλος, ότι ως Βουλή των Αντιπροσώπων, «δεσμευόμαστε για συνεχή έλεγχο των πολιτικών ψυχικής υγείας, προώθηση όλων των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων και ουσιαστική στήριξη του αγώνα των θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας: ο αγώνας τους είναι και δικός μας».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγαπημένος προορισμός για τους Πολωνούς η Κύπρος – Η αύξηση, η προτίμηση και οι προοπτικές

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top