ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντενκτάς και Βολκάν προτάσσουν ερωτήματα και προβλήματα για το περιουσιακό

Ντενκτάς και Βολκάν προτάσσουν ερωτήματα και προβλήματα για το περιουσιακό

Ο καθορισμός των κριτηρίων για το περιουσιακό να γίνει με τη συμμετοχή ατόμων με διαφορετικές απόψεις από την τ/κ πλευρά θέλησε ο Σερντάρ Ντενκτάς, υποστηρίζοντας ότι δεν εξετάστηκαν σε λεπτομέρεια πολλά θέματα στο περιουσιακό.

Σε δηλώσεις του στον “Μπαϊράκ”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, ο πρόεδρος του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος έθεσε ερωτήματα σε σχέση με το θέμα, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά ακίνητα ή περιουσίες που είναι υποθηκευμένες. “Υπάρχουν πολλά ακίνητα που έχουν πωληθεί, τώρα θα έρθουν οι άνθρωποι να αγοράσουν και πάλι το ίδιο ακίνητο, ποιος θα τους επιδοτήσει γι` αυτό;”.

Το μόνο νέο στοιχείο στις διαπραγματεύσεις είναι το δικαίωμα του χρήστη, σημείωσε ο κ. Ντενκτάς, λέγοντας ότι το δικαίωμα αυτό ως ατομικό είχε γίνει αποδεκτό και από τον Ραούφ Ντενκτάς, υποστηρίζοντας ότι παγκοσμίως αναγνωρίζεται το περιουσιακό δικαίωμα υπό την προϋπόθεση της “αποζημίωσης – ανταλλαγής”. Πολύ περισσότερο από τη διαδικασία προς τη λύση πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη μέρα από τη λύση, πρόσθεσε.

Υπάρχουν φήμες ότι για όσους εγκαταλείψουν τα σπίτια που σήμερα διαμένουν θα χτίσει διαμερίσματα το “τμήμα συνεταιρικών οικοδομημάτων” (ΤΟΚΙ) (σσ “τμήμα” της “πρωθυπουργίας” που χτίζει στεγαστικές κατοικίες χαμηλού κόστους), ανέφερε ο Σερντάρ Ντενκτάς, εκτιμώντας ότι το “τμήμα” αυτό θα έχει δυσκολίες μετά τη λύση του Κυπριακού.

Στο μεταξύ, η τ/κ εφημερίδα Βολκάν αναφέρεται και σήμερα στο περιουσιακό και γράφει ότι ένας Ε/κ πρόσφυγας από τον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας πήγε στο σπίτι του, όπου σήμερα μένει ο “κοινοτάρχης” του χωριού, Χουνταβερντί Τουτκού, και, δείχνοντάς του τον τίτλο ιδιοκτησίας, του ζήτησε να εκκενώσει το οικόπεδο δίπλα από την οικία γιατί θέλει να το πουλήσει σε άλλον.

Ο Τουτκού δήλωσε στην Βολκάν ότι ο Ε/κ συνοδευόταν από έναν Τ/κ και ο ίδιος “ως ένας Τ/κ που αγαπώ τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου και τη χώρα μου, του έδωσα την απάντηση που έπρεπε και τον έδιωξα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι για ακόμη μια φορά προειδοποιεί τους αρμόδιους πως εάν δεν εμποδιστούν οι Ε/κ από το να χτυπούν τις πόρτες των Τ/κ, κρατώντας του παλιούς τίτλους ιδιοκτησίας, μια σύγκρουση μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή και να χυθεί αίμα.

Σημειώνεται ότι η ίδια εφημερίδα είχε δημοσιεύσει την περασμένη Παρασκευή ότι πρέπει να ετοιμάζονται τα κυνηγετικά όπλα, έχοντας ως κύρια φωτογραφία ένα τέτοιο τουφέκι και αναφερόμενη στο περιουσιακό. Το πρωτοσέλιδο εκείνο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top