ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεχόμενα: Σε καραντίνα κτηνοτροφικές μονάδες λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Κατεχόμενα: Σε καραντίνα κτηνοτροφικές μονάδες λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Στα κατεχόμενα 264 κτηνοτροφικές μονάδες, 15 χιλιάδες αιγοπρόβατα και 1200 βοοειδή τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ οι είσοδοι και οι έξοδοι στις γαλακτοβιομηχανίες ελέγχονται, μετά τον εντοπισμό περιστατικών ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Βατάν».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σύμφωνα με την είδηση το βράδυ της Παρασκευής εντοπίστηκαν 6 περιστατικά ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε δύο κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Το «υπουργείο γεωργίας και φυσικών πόρων» και τα «αρμόδια τμήματα» έλαβαν μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου, θέτοντας σε καραντίνα τις περιοχές Αμμοχώστου, Έγκωμης και Αχερίτου, ενώ τα αιγοπρόβατα που εντοπίστηκαν αναισθητοποιήθηκαν, σφαγιάστηκαν και τάφηκαν.

Ο «υπουργός γεωργίας», Ντουρσούν Ογούζ ανέφερε ότι στο πλαίσιο της καταπολέμησης της ασθένειας έγινε συνεννόηση με το τουρκικό Υπουργείο Γεωργίας και Δασών και 20 χιλιάδες εμβόλια από την Τουρκία θα βρίσκονται στα κατεχόμενα το βράδυ της Τρίτης και ο εμβολιασμός των ζώων θα ξεκινήσει την Τετάρτη.

Είπε ότι τους δυσκολεύει το μέγεθος της περιοχής, ωστόσο θα καταπολεμήσουν την ασθένεια, καθώς κατέχουν την απαραίτητη εμπειρία από την αντιμετώπιση της ίδιας ασθένειας το 2020 στην περιοχή της κατεχόμενης Καρπασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top