ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αφανής ήρωας ο δύτης που απεβίωσε - Συμμετείχε στις έρευνες στην κόκκινη λίμνη για τον εντοπισμό των θυμάτων του Μεταξά

Αφανής ήρωας ο δύτης που απεβίωσε - Συμμετείχε στις έρευνες στην κόκκινη λίμνη για τον εντοπισμό των θυμάτων του Μεταξά

Αφανής ήρωας ήταν ο 60χρονος δύτης Axel Schoeller, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από πνιγμό στην θαλάσσια περιοχή Golden Coast, αφού συμμετείχε στις έρευνες στην κόκκινη λίμνη για εντοπισμό θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά.

Μιλώντας στο «Πρωτοσέλιδο», ο τέως Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι ο Axel ήταν ένας χαρακτήρας, ο οποίος πραγματικά αγαπούσε αυτό που έκανε και προσπαθούσε σε κάθε περίπτωση να προσφέρει για το κοινό καλό.

«Ζήσαμε μαζί πολύ συγκινητικές στιγμές κατά την διάρκεια των ερευνών στην κόκκινη λίμνη. Ήταν μοναδική προσωπικότητα, ήπιων τόνων άνθρωπος αλλά με τεράστια ψυχική δύναμη, κάτι που το ζήσαμε κατά την διάρκεια των ερευνών γιατί φανταστείτε ένα άνθρωπο, όσο επαγγελματίας και αν είναι, να καταδύεται μέσα στην κόκκινη λίμνη», επεσήμανε.

Παράλληλα ο κ. Τράγκολας σημείωσε ότι η πρώτη βαλίτσα που εντοπίστηκε από κάμερα, ανασύρθηκε από τον Axel.

«Όταν άγγιξε την βαλίτσα και επιβεβαίωσε ότι ήταν η βαλίτσα, την πήρε στα χέρια, την ανέβασε στην βάρκα και την μετέφερε έξω και την παραλάβαμε», εξήγησε.

Επιπλέον ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι, είχε επαφή με τον Axel και μετά από την ολοκλήρωση τω ερευνών γιατί είχε πρόθεση να γράψει ένα βιβλίο για την υπόθεση και τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν.

«Με είχε πάρει τηλέφωνο και μιλήσαμε αρκετή ώρα. Μου έστειλε και μέσω email ερωτήσεις για να απαντήσω», πρόσθεσε.

Δείτε σε βίντεο όσα ανέφερε ο κ. Τράγκολας:

Να σημειώσουμε ότι, ο κ. Τράγκολας αποχαιρέτισε τον Axel με ένα συγκινητικό μήνυμα που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε την συγκινητική ανάρτηση του κ. Τράγκολα:

«Axel Schoeller Αυστριακε μου φιλε.

Ποτε δεν παιρνουσε απο την σκεψη μου οτι θα μπορουσε να σου συμβει κατι τετοιο, παρολο που εσυ το θεωρουσες ως τον καλυτερο θανατο, οπως ελεγες. Ερχεται στην μνημη μου η φωνή σου και ο ηχος της αναπνοης σου, οταν ήσουν κατω απο το νερο και σαν να σε βλεπω να κρατας στα χερια το πρωτο θυμα και να το ανεβαζεις στην επιφανεια.

Θα σε θυμαμαι παντα Axel για το θαρρος σου, την ευαισθησια σου, την αγαπη σου για την Κυπρο και την φιλια μας που αναπτυχθηκε κατω απο συγκλονιστικες στιγμες.

Αιωνια σου η μνημη φιλε.» 

Να υπενθυμίσουμε ότι, γύρω στις 13:20 το μεσημέρι της Πέμπτης (1/6), λήφθηκε πληροφορία στο κέντρο ελέγχου μηνυμάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου για νεκρό δύτη στην θαλάσσια περιοχή Golden Coast στο Παραλίμνι.

Όπως διαφάνηκε, επρόκειτο για τον Axel Schoeller, 60 ετών από την Αυστρία, μόνιμος κάτοικος Παραλιμνίου, ο οποίος ενώ βρισκόταν για κατάδυση μαζί με φίλο του σε απόσταση 1,4 ναυτικά μίλια της θαλάσσιας περιοχής Golden Coast, εντοπίστηκε να επιπλέει αναίσθητος στην επιφάνεια της θάλασσας.

Στο σημείο είχαν μεταβεί άμεσα μέλη της Λιμενικής αστυνομίας όπου βοήθησαν στην ανάσυρση του 60χρονου στην στεριά ενώ στο μέρος κλήθηκε και ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον 60χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σημειώνεται ότι ο 60χρονος μετέβηκε στο επίδικο σημείο για αναζήτηση ναυαγίου και φέρετε να καταδύθηκε σε βάθος 100 μέτρων.

Κατά την νεκροτομή στην σορό του άτυχου 60χρονου, εντοπίστηκαν σημεία ασφυξίας-πνιγμού παρόλα αυτά ληφθήκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές - τοξικολογικές εξετάσεις για την διερεύνηση αν προηγήθηκε κάποιο παθολογικό αίτιο.

Η αιτία θανάτου του 60χρονου αναμένεται να καθοριστεί με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top