ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα λένε Δημητριάδης και συντεχνίες Αρχής Λιμένων από βδομάδας

Τα λένε Δημητριάδης και συντεχνίες Αρχής Λιμένων από βδομάδας

Σε συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών στις 18 του μηνός, κλήθηκαν όλες οι συντεχνίες της Αρχής Λιμένων, ύστερα και από τα απεργιακά μέτρα που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λεμεσού, που ανήκουν στις συντεχνίες ΔΕΟΚ, ΣΥΑΛΚ και ΣΥΠΑΛΚ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι- μέλη των συγκεκριμένων συντεχνιών κατήλθαν σε 24ωρη απεργία την περασμένη Παρασκευή, απείχαν από υπερωριακή απασχόληση το Σαββατοκύριακο, και θα κατέλθουν σε 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Αυγούστου.

«Αφότου εξαγγείλαμε τα μέτρα μάς έστειλαν πρόσκληση για συνάντηση στις 18 του μήνα», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της ΣΥΑΛΚ Ανδρέας Γεωργίου, προσθέτοντας πως τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν ισχύουν και θα επαναξεταστούν αναλόγως των εξελίξεων και του αποτελέσματος της συνάντησης με τον Υπουργό.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Γεωργίου είπε πως οι λόγοι που εξαγγέλθηκαν τα μέτρα δεν αφορούν μόνο το θέμα του σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης. «Είναι η όλη καθυστέρηση που παρατηρείται από την Αρχή Λιμένων», είπε, σημειώνοντας ότι δεν έχει ακόμα ετοιμαστεί οργανόγραμμα με το ρόλο της Αρχής Λιμένων και πόσα άτομα θα χρειάζεται μετά την ιδιωτικοποίηση.

«Δεν ξέρει ο εργαζόμενος ποιο είναι το μέλλον του. Η διασφάλιση των εργαζομένων δεν είναι κατοχυρωμένη. Ούτε οργανόγραμμα έχουμε για να ξέρουμε πόσα άτομα θα μείνουν στην Αρχή Λιμένων, ούτε σχέδιο έχουμε για να ξέρουμε πόσοι θα φύγουν με μια αποζημίωση», εξήγησε ο ΓΓ της ΣΥΑΛΚ.

Σε αυτό το θέμα, είπε, «υπάρχει μια μεγάλη καθυστέρηση, ενώ σε όλα τα άλλα θέματα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς».

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο εθελούσιας εξόδου ο κ. Γεωργίου εξήγησε ότι οι συντεχνίες έθεσαν σαν βάση το σχέδιο που υπογράφηκε το 2011 μεταξύ Υπουργείου, Αρχής Λιμένων και συντεχνιών για το λιμάνι της Λάρνακας, σε περίπτωση που θα αναλάμβανε η «Ζήνων», ωστόσο τώρα η εργοδοτική πλευρά θεωρεί ότι το σχέδιο δεν ισχύει. «Υπογράφηκε από το Υπουργείο και τώρα μας λένε ότι δεν υπάρχει ή ότι είναι φορολογητέο, ενώ το σχέδιο λέει ότι είναι αφορολόγητο», εξήγησε ο ΓΓ της ΣΥΑΛΚ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top