ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Ωραίος» ο Βέργας! Τώρα και φοιτητής…

«Ωραίος» ο Βέργας! Τώρα και φοιτητής…

Τρόπους για να καταφέρει να βγαίνει από την προνομιακή φυλακή, στην οποία εκτίει την ποινή του, φαίνεται ότι αναζητεί ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο οποίος καταδικάστηκε για σκάνδαλα του αποχετευτικού Πάφου.

Ως πιο πρόσφορη μέθοδο βρήκε τη φοίτησή του σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο.

Ωστόσο, η αναπληρώτρια διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, ξεκαθάρισε στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», πως δεν προτίθεται να παράσχει διευκολύνσεις στον κ. Βέργα που θα τον θέτουν σε πλεονεκτική θέση έναντι άλλων φυλακισμένων. Ενώπιον της κ. Αριστοτέλους θέσαμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Βέργας υπέβαλε αίτημα για παροχή διευκολύνσεων και ότι τις τελευταίες μέρες βρέθηκε στην Πάφο.

Η κ. Αριστοτέλους ανέφερε, ότι προ περίπου τριών εβδομάδων ο κ. Βέργας απέστειλε επιστολή με την οποίαν γνωστοποιεί την πρόθεση του να εγγραφεί και να φοιτήσει σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο. Προς τούτο υπέβαλε σχετική αίτηση, η οποία ωστόσο δεν εξετάστηκε ακόμη. Η αναπληρώτρια διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών διευκρίνισε, πως ο κ. Βέργας καταδικάστηκε μεν σε φυλάκιση, αλλά κρατείται εκτός φυλακών και φρουρείται από την Αστυνομία αφού έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Βέργας εντάχθηκε στο πρόγραμμα μετά που «κάρφωσε» συνεργάτες του στις κομπίνες του αποχετευτικού που είχαν ως αποτέλεσμα τη διασπάθιση εκατομμυρίων, τα οποία επωφελήθηκε ο ίδιος, συνεργάτες του, καθώς και εργολάβοι οι οποίοι τον «λάδωναν».

Η κ. Αριστοτέλους υπέδειξε, πως οι Φυλακές δεν μπορούν να επιτρέψουν σε κανένα να βγαίνει εκτός Φυλακών για σκοπούς σπουδών και ότι αυτό που μπορεί να γίνει είναι να φοιτά εξ αποστάσεως. Καθηγητές του πανεπιστημίου, στο οποίο θα εγγραφεί, αν εγγραφεί, θα μπορούν να τον επισκέπτονται 3-4 φορές ανά τετράμηνο για σκοπούς ελέγχου, ενώ η Διεύθυνση των Φυλακών θα μεριμνά να του τυπώνει τη διδακτέα ύλη.

«Δεν επιτρέπεται καν να του παραχωρήσουμε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή και πρόσβαση στο διαδίκτυο για σκοπούς μελετών και εξεύρεσης υλικού», ξεκαθάρισε η αναπληρώτρια διευθύντρια Φυλακών. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ανέφερε ότι απάντηση στην αίτηση στον κ. Βέργα θα δοθεί εντός Σεπτεμβρίου.

«Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τις αρχές του πανεπιστημίου στο οποίο ενδιαφέρεται να φοιτήσει ο κ. Βέργας, αλλά προφανώς λόγω διακοπών αυτών δεν κατέστη δυνατόν», συμπλήρωσε.

Χθες επικοινωνήσαμε με την Αστυνομία και ζητήσαμε ενημέρωση ως προς το κατά πόσον ο κ. Βέργας βρίσκεται εκτός του αστυνομικού κρατητηρίου, και όπως μας ανέφερε ο επί του Τύπου εκπρόσωπος κ. Ανδρέας Αγγελίδης, ο τέως δήμαρχος Πάφου χθες βρισκόταν στο κρατητήριο. Πάντως, φαίνεται να επικρατεί σύγχυση ως προς το ποιος έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει κατά πόσον θα παραχωρηθούν διευκολύνσεις στον κ. Βέργα, ακριβώς επειδή είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως σε περιπτώσεις που υποβάλλεται αίτημα εξόδου φυλακισμένων για οποιονδήποτε λόγο, γίνεται επαφή με τον Γενικό Εισαγγελέα. Πάντως, ίσως επειδή δεν ελήφθησαν τελικές αποφάσεις ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος, ο Γενικός Εισαγγελέας με τον οποίον επικοινωνήσαμε, ανέφερε ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμη.

Όσον αφορά τον κ. Βέργα και τις σπουδές του, σημειώνεται πως από το 1985 έως το 1990, φοίτησε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο οποίο σπούδασε πολιτικός μηχανικός, κάτι το οποίο προφανώς τον βοήθησε μεταγενέστερα ως Δήμαρχο και ως πρόεδρο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top