ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κινητές κάμερες: Δόθηκαν οδηγίες από την Αστυνομία για το πού να σταθμεύουν τα βαν - Προχωρεί σε επαναξιολόγηση των σημείων

Κινητές κάμερες: Δόθηκαν οδηγίες από την Αστυνομία για το πού να σταθμεύουν τα βαν - Προχωρεί σε επαναξιολόγηση των σημείων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Αστυνομίας την περασμένη Δευτέρα 12/6 μετά από σωρεία καταγγελιών πολιτών καθώς και αναρτήσεις με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λανθασμένη στάθμευση των βαν με κινητές κάμερες, και προχωρούν σε συστάσεις και επαναξιολόγηση των σημείων.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείο της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», έχει διαπιστωθεί ότι πολλές φορές οι χειριστές των καμερών δεν ανταποκρίνονται στις υποδείξεις της Αστυνομίας.

«Μετά τη σύσκεψη, δόθηκαν οδηγίες από τον Αρχηγό της Αστυνομίας για επαναξιολόγηση των σημείων τοποθέτησης των κινητών καμερών, για να αποφευχθούν τα προβληματικά σημεία, να μην είναι κοντά σε φώτα τροχαίας, και ‘σημεία-παγίδες’», σημείωσε.

Παράλληλα, δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες όπως οι αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας να προβαίνουν σε ελέγχους μέσω χαρτογράφησης των σημείων όπου τοποθετούνται κινητές κάμερες.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά στις κάμερες και επί τάπητος τέθηκε συνάντηση με το Υπουργείο Μεταφορών, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Ακόμη, θα καταγραφούν όλες οι εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά το σύστημα καμερών και να διευθετηθεί άμεσα συνάντηση με το Υπουργείο Μεταφορών, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών.

«Θεωρούμε ότι με αυτά τα δεδομένα θα υπάρξει βελτίωση στη χρήση και τοποθέτηση των κινητών καμερών», τόνισε ο κ. Ανδρέου.

Όσον αφορά τη φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και στην οποία φαίνεται ένα όχημα της εταιρείας κινητών καμερών, το οποίο έχει «σταθμεύσει» σε χαντάκι, ο Χρίστος Ανδρέου σημείωσε ότι «ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι σταμάτησε εκεί για να τοποθετήσει την προειδοποιητική πινακίδα και στη συνέχεια θα προχωρούσε παρακάτω, όπου θα τοποθετούσε την κινητή κάμερα».

Πρόσθεσε πως, η απόσταση των προειδοποιητικών πινακίδων από τις κάμερες, είπε, μπορεί να είναι από 100 μέτρα μέχρι και πέντε χιλιόμετρα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top