ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αννίτα Δημητρίου: «Υπέρ της επέκτασης μέτρων στήριξης σε καύσιμα-ρεύμα ο ΔΗΣΥ»

Αννίτα Δημητρίου: «Υπέρ της επέκτασης μέτρων στήριξης σε καύσιμα-ρεύμα ο ΔΗΣΥ»

Υπέρ της επέκτασης μέτρων στήριξης στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα για 3 μήνες τάσσεται ο ΔΗΣΥ, αναφέρει σε δήλωσή της η Πρόεδρος του, Αννίτα Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, η κ. Δημητρίου αναφέρει ότι «η απότομη απόσυρση των μέτρων στήριξης στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα θα έχει συνέπειες στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις». «Τα δύο μέτρα στήριξης που αφορούν στην επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και του μειωμένου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα λήγουν τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Τα περιθώρια στενεύουν», προσθέτει.

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, έγκαιρα και κατόπιν μελέτης όλων των σχετικών παραμέτρων, έχει εισηγηθεί την παράτασή τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου», σημειώνει, υποδεικνύοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επιτρέψει την παράταση των εν λόγω έκτακτων μέτρων στήριξης μέχρι και το τέλος αυτού του έτους».

«Προτεραιότητα πολιτικής για φέτος πρέπει να είναι η συγκράτηση του κόστους ζωής των νοικοκυριών και ο περιορισμός των συνεπειών του πληθωρισμού», τονίζει η κ. Δημητρίου, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «η χρονική επέκταση των έκτακτων μέτρων για 3 μήνες, είναι εντός των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων και βοηθά στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων».

«Η οικονομία δεν κινδυνεύει από προσωρινά μέτρα στήριξης, αλλά από μέτρα και πολιτικές που διογκώνουν τις μόνιμες ανελαστικές δαπάνες του κράτους», καταλήγει η κ. Δημητρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση του χρηματοκιβωτίου, που εντοπίστηκε στους χώρους της Μονής και περιείχε το χρηματικό ποσό των €807,000.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top