ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεχόμενα: Λογόκριναν και απέλυσαν τον δημοσιογράφο Αλί Κισμίρ

Κατεχόμενα: Λογόκριναν και απέλυσαν τον δημοσιογράφο Αλί Κισμίρ

Ο πρόεδρος της τουρκοκυπριακής συντεχνίας εργαζομένων στον Τύπο (ΒASIN-SEN), δημοσιογράφος Αλί Κισμίρ υποχρεώθηκε σε παραίτηση από το διαδικτυακό κανάλι TV20 εξαιτίας αντίδρασής του στη λογοκρισία ενός άρθρου γνώμης που δημοσιεύθηκε στο εν λόγω κανάλι.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος έγραψε το Σάββατο ότι ο Κισμίρ ανακοίνωσε ότι μετά την λογοκρισία στο άρθρο γνώμης τα τηλεοπτικά προγράμματά του ακυρώθηκαν από τους υπεύθυνους του σταθμού. Η λογοκρισία έγινε μετά που η «προεδρία» επικοινώνησε επανειλημμένα με τον σταθμό για το άρθρο αυτό.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα ΜΚΔ ο Κισμίρ έγραψε: «Αγαπητοί φίλοι, μέχρι σήμερα, προσπάθησα να γράψω όποια είναι η αλήθεια της χώρας μου και του λαού μου. Για τον σκοπό αυτό, φυσικά, έπρεπε να πληρώσω ένα τίμημα, αλλά ποτέ δεν επέτρεψα να περιοριστεί η ελευθερία της έκφρασης και της σκέψης μου! Σε αυτό το πλαίσιο, αφού το άρθρο μου με τίτλο "Success Story" που δημοσιεύθηκε χθες στην ιστοσελίδα TV20 λογοκρίθηκε και αφαιρέθηκε από τον ιστότοπο και τις συνδεδεμένες σελίδες, ενημέρωσα τους διαχειριστές ότι δεν θα το δεχόμουν αυτό, ότι αυτό ήταν μια προσβολή για μένα, και δήλωσα σαφώς ότι αυτό το θέμα δεν ήταν ανοιχτό για συζήτηση. Οι διαχειριστές του TV20 μου μετέφεραν επίσης την απόφαση να ακυρώσουν τις εκπομπές μου μετά την απάντησή μου. Αυτό σημαίνει ότι η απασχόλησή μου τερματίστηκε».

Στο άρθρο του ο Αλί Κισμίρ επέκρινε τον Ερσίν Τατάρ για τον χαρακτηρισμό του ψευδοκράτους ως «μια ιστορία επιτυχίας» λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχει άλλη χώρα στην οποία να έχει την πλειονότητα ο πληθυσμός μιας άλλης χώρας» και ότι «η χώρα εξαρτάται πλήρως οικονομικά από μια άλλη χώρα και είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί το νόμισμα εκείνης της χώρας».

Ο Κισμίρ στο άρθρο του ανέφερε επίσης ότι τα κατεχόμενα «αντί να προστατεύσουν τους «πολίτες» τους που απελαύνονται από μια τρίτη χώρα, ζητούν να καταρτιστεί λίστα για την απέλαση ακόμα περισσότερων «πολιτών τους» και ότι «ο πρόεδρος της δημοκρατίας μέχρι οι αρχηγοί των κομμάτων διορίζονται από την εξουσία μιας άλλης χώρας».

Ο αντιπρόεδρος του ΚΚΔ, Νεβζάτ Όζκουντ αντέδρασε στον εξαναγκασμό σε απόλυση του Αλί Κισμίρ και σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι αυτό είναι απόδειξη ότι οι ελευθερίες στα κατεχόμενα βρίσκονται σε υποχώρηση. Πρόσθεσε ότι μια παράλληλη επίπτωση των επεμβάσεων στην ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία έκφρασης είναι ότι απειλείται η εργασία, η φήμη και η ελευθερία των εργαζομένων στον Τύπο και των δημοσιογράφων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Νέα υπόθεση ψευτογιατρών: Ξεγέλασαν 83χρονη και της απέσπασαν 650 ευρώ - Συνελήφθη 61χρονος

Τον «έκαψε» μαρτυρία - 16χρονος συνελήφθη για έξι υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λευκωσία

Σε κρίσιμη κατάσταση 52χρονος μετά από τροχαίο στην επαρχία Αμμοχώστου - Προσέκρουσε σε δέντρο και ακινητοποιήθηκε



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top