ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζητούν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη οι κάτοχοι αξιογράφων – Τα αιτήματά τους και η διορία

Ζητούν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη οι κάτοχοι αξιογράφων – Τα αιτήματά τους και η διορία

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, ζητούν οι κάτοχοι αξιογράφων, οι οποίοι αναμένουν από τον Πρόεδρο να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του, προειδοποιώντας την ίδια ώρα ότι εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση, κανένα μέλος του Συνδέσμου δεν πληρώσει οποιοδήποτε ποσό για την απόσυρση υποθέσεων από τα Δικαστήρια.

Σε δηλώσεις του στον Alpha ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, Σταύρος Γιαλλουρίδης, ανέφερε ότι «από χθες (26/6) λαμβάνουμε δεκάδες τηλέφωνα από ανθρώπους, από γιαγιάδες, από παππούδες, που θέλουν να μάθουν τι συμβαίνει». «Χθες το βράδυ μιλούσα για μία ώρα με μία γυναίκα ηλικιωμένη, 75 χρόνων, που με ενημέρωνε κλαίγοντας για τον σύζυγός της ο οποίος είναι πολύ πολύ άρρωστος και όλα αυτά τα πράγματα, χωρίς υπερβολή, έχουν να κάνουν με όλα αυτά που περνούμε τα τελευταία χρόνια. Ο άνθρωπος δεν άντεξε αυτό που περνάει, έχασε όλες τις αποταμιεύσεις του, κι αυτός και η γυναίκα του, και τώρα τον καλούν να πληρώσει και γύρω στις 15.000 ευρώ για έξοδα δικηγόρων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον κ. Γιαλλουρίδη «πρέπει να αποσύρουμε τις αγωγές γιατί μας λένε ξαφνικά μετά από 10 χρόνια ότι πάει για εκκαθάριση η Λαϊκή». «Δεν φτάνει που μας έχουν ληστέψει, που μας έχουν πάρει τα πάντα, αρρώστησαν τον κόσμο, διέλυσαν οικογένειες, έχουν και το θράσος σε αυτή την χώρα να ζητάνε να πάρουν και κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ σαν νομικά έξοδα. Δεν χορταίνουν. Δεν θα το δεχθούμε αυτό. Πήραμε απόφαση στη Γενική Συνέλευση και είπαμε, μετά από εισήγηση των μελών μας, δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε άλλα, χρειαζόμαστε και τα χάπια μας και τα φάρμακά μας. Γι’ αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι αν επιμένει αυτό το κράτος να πάρει και την τελευταία σταγόνα αίμα από εμάς, τότε πήραμε την απόφαση ότι δεν θα πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ και ας κοιτάξουν να βρουν μεγάλες φυλακές να βάλουν μέσα τα θύματα αυτής της μεγάλης τραπεζικής απάτης. Εφόσον οι κλέφτες είναι έξω και κάνουν χλιδάτες διακοπές, τα θύματα αυτής της τραπεζικής ληστείας δεν μπορούν να πληρώσουν και τα έξοδα αυτών των ληστών», προειδοποίησε.

Ερωτηθείς τι ζητάνε από τον Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος των Κατόχων Αξιογράφων είπε ότι «ζητάμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να βρει τριάντα λεπτά από τον πολύτιμο του χρόνο, να μας κοιτάξει μέσα στα μάτια και όπως έντιμα μας μιλούσε προεκλογικά, να μας μιλήσει και μετεκλογικά και να βρούμε τις λύσεις».

«Θέλουμε να δούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που μας έδωσε προεκλογικά. Πρώτον, μία φορά τον μήνα να συγκαλείται το Ταμείο Αλληλεγγύης και να λαμβάνονται αποφάσεις αμέσως, ούτως ώστε η πλατφόρμα που αναμένουμε να λειτουργήσει, να μπει σε λειτουργία και να αρχίσουμε να εκταμιεύουμε τα πρώτα λεφτά πίσω στους δικαιούχους. Δεύτερον, πρέπει και αναμένουμε να ξέρουμε ποιοι είναι πραγματικοί δικαιούχοι αυτού του Ταμείου και να ξέρουμε πόσα θα παίρνουμε πίσω τον χρόνο. Θα μπαίνουν 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο μέσω του κρατικού προϋπολογισμού μας υποσχέθηκε ο Πρόεδρος», εξήγησε.

Περαιτέρω, είπε ο κ. Γιαλλουρίδης, «θέλουμε μηδενισμό των εξόδων που καλούμαστε να πληρώσουμε από την Γενική Εισαγγελία».

Κληθείς να πει τι θα πράξουν εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ανταποκριθεί στο αίτημά τους για διευθέτηση συνάντησης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων τόνισε ότι «εάν δεν το πράξει, πήραμε ακόμη μία απόφαση. Δεν θα πληρώσει κανένα μέλος μας οτιδήποτε και ας βρούνε άλλες φυλακές να μας βάλουν μέσα», κατέληξε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων στο βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γράφουν και σβήνουν στις Βρυξέλλες, παρασκήνιο για Κυπριακό

Με βυτιοφόρα «μπλοκάρουν» οδόφραγμα Αγίου Δομετίου και Προεδρικό οι πρατηριούχοι – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και πότε

Είσαι πρόσφυγας και χρειάζεται επιδιόρθωση η κατοικία σου; Δικαιούσαι να λάβεις βοήθεια από το κράτος – Οι προϋποθέσεις και τα ποσά

Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: Ήρθαν σε αντιπαράθεση και τους μαχαίρωσε – Σε κρίσιμη η κατάσταση 19χρονος

Τουρίστρια εντοπίστηκε νεκρή σε πισίνα στην Πάφο – Την βρήκε ο σύζυγός της

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα - Διασωληνωμένη στο ΓΝ Λευκωσίας η 22χρονη οδηγός

Έκρηξη τα ξημερώματα στη Λεμεσό - Έβαλαν βόμβα σε αυτοκίνητο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top