ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με βυτιοφόρα «μπλοκάρουν» οδόφραγμα Αγίου Δομετίου και Προεδρικό οι πρατηριούχοι – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και πότε

Με βυτιοφόρα «μπλοκάρουν» οδόφραγμα Αγίου Δομετίου και Προεδρικό οι πρατηριούχοι – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και πότε

Εκδήλωση διαμαρτυρίας, κατά τη διάρκεια της οποίας με βυτιοφόρα θα «μπλοκάρουν» αρχικά το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου κι εν συνεχεία το Προεδρικό Μέγαρο, θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη (27/6) ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πρατηριούχων.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένο να αρχίσει γύρω στις 11.00 το πρωί με αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου. Στη συνέχεια, οι πρατηριούχοι μαζί με τα βυτιοφόρα τους, θα πορευθούν προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου και θα κάνουν στάση για να επιδώσουν υπόμνημα με τις θέσεις τους στην Κυβέρνηση.

Όπως ανακοινώθηκε, οι πρατηριούχοι αντιδρούν στον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται ως αποτέλεσμα της προμήθειας υγρών καυσίμων από τα κατεχόμενα, με αποτέλεσμα τα πρατήρια που είναι κοντά σε οδοφράγματα να είναι ένα βήμα πριν το κλείσιμο, καθώς και για την σημαντική απώλεια εσόδων όλων των πρατηρίων, τόσο λόγω της προμήθειας καυσίμων από τα κατεχόμενα, όσο και λόγω των υψηλών τιμών πώλησης καυσίμων.

Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, οι πρατηριούχοι ζητούν τη στήριξη του κράτους, υποβάλλοντας μία σειρά από εισηγήσεις προς τους αρμοδίους, χωρίς, ωστόσο, να λαμβάνουν οποιαδήποτε απάντηση.

Σημειώνεται πως, η σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας, όπως προειδοποίησε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πρατηριούχων, είναι ένα πρώτο μέτρο αντίδρασης των πρατηριούχων και σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στα αιτήματά τους, παρέχοντας τους στήριξη προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο πρατηρίων, θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των μέτρων αντίδρασης.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως η σημερινή διαμαρτυρία γίνεται σε συνεννόηση με την Αστυνομία, η οποία θα εφαρμόσει ειδικό σχέδιο, με στόχο την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία των πολιτών.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Αστυνομία εξέδωσε χθες (26/6) ανακοίνωση για τα μέτρα που θα λάβει ενόψει της σημερινής διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά την ώρα της εκδήλωσης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί γύρω στις 11 π.μ., στο σημείο διέλευσης στον Άγιο Δομέτιο, οι δρόμοι που οδηγούν στο συγκεκριμένο σημείο, θα είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση.

Αφού σημειώνει ότι οι συμμετέχοντες, αναμένεται να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, κατά την εκεί παραμονή τους, το τμήμα του δρόμου μπροστά από το Προεδρικό, θα παραμείνει κλειστό για την τροχαία κίνηση.

Καταληκτικά, η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γράφουν και σβήνουν στις Βρυξέλλες, παρασκήνιο για Κυπριακό

Με βυτιοφόρα «μπλοκάρουν» οδόφραγμα Αγίου Δομετίου και Προεδρικό οι πρατηριούχοι – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και πότε

Είσαι πρόσφυγας και χρειάζεται επιδιόρθωση η κατοικία σου; Δικαιούσαι να λάβεις βοήθεια από το κράτος – Οι προϋποθέσεις και τα ποσά

Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: Ήρθαν σε αντιπαράθεση και τους μαχαίρωσε – Σε κρίσιμη η κατάσταση 19χρονος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top