ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποτροπιαστικό περιστατικό: Βρήκαν σκύλο κλεισμένο μέσα σε κλουβί και σε άθλια κατάσταση- «Ο κουβάς δεν είχε ούτε μία σταγόνα νερό» - Εικόνα

Αποτροπιαστικό περιστατικό: Βρήκαν σκύλο κλεισμένο μέσα σε κλουβί και σε άθλια κατάσταση- «Ο κουβάς δεν είχε ούτε μία σταγόνα νερό» - Εικόνα

Αποτροπιασμό προκαλεί ένα περιστατικό που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, σκύλος εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση κλεισμένος μέσα σε ένα κλουβί, με τον κουβά που υπήρχε στο κλουβί να μην είχε ούτε μία σταγόνα νερό.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Αποτροπιασμό και θυμό προκαλεί η συνεχής κακοποίηση ζώου στην επαρχία Λευκωσίας. Συγκεκριμένα σκύλος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση κλεισμένος μέσα σε ένα κλουβί.

Ένας συμπολίτης μας, μάς ενημέρωσε πως καταγγέλλει το περιστατικό επανειλημμένα από τον Νοέμβριο του 2022 στον τοπικό Αστυνομικό σταθμό. Από τον Νοέμβριο του 2022 οι αρμόδιοι φορείς δεν απάντησαν στις εκκλήσεις του, ούτε και στα μηνύματα που έστελνε με μαρτυρικό υλικό για τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου. Ο ίδιος παρακολουθούσε το ζώο σε εβδομαδιαία βάση και δεν ήταν λίγες οι φορές που φρόντισε να του παρέχει νερό αφού ο κουβάς που υπήρχε στο κλουβί του δεν είχε ούτε μία σταγόνα νερό!


Μετά από την πάροδο οκτώ μηνών ο πολίτης ενημερώθηκε ότι Αστυνομικοί και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες μετέβησαν στον χώρο και προβήκαν στις απαιτούμενες συστάσεις προς τον ιδιοκτήτη του ζώου. Ταυτόχρονα τον ενημέρωσαν ο σκύλος μεταφέρθηκε σε ένα άλλο χώρο ο οποίος ήταν κατάλληλα διαμορφωμένος και σύμφωνα με τον περί ευημερίας σκύλων νόμο.

Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν ο σκύλος μεταφέρθηκε πίσω στον ίδιο χώρο που βρισκόταν αρχικά, και υπό τις ίδιες συνθήκες διαβίωσης.

 Ως ομάδα δράσης για τα ζώα του Κινήματος, κάνουμε έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του θέματος ώστε να προστατεύσουν τον σκύλο από τον βασανισμό του. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται η αδυναμία των Αρμοδίων Αρχών να εφαρμόσουν τον περί ευημερίας των ζώων νόμο με αποτέλεσμα την συνέχιση της ταλαιπωρίας και βασανισμό ζώων, προκαλώντας ταυτόχρονα την αγανάκτηση των πολιτών καθώς στην προσπάθεια τους, να σώσουν ένα ζώο βρίσκουν μηδενική ανταπόκριση από τις αρχές.

Παράλληλα, ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσεις στην δημιουργία ενός ανεξάρτητου σώματος που θα στελεχώνεται από σωστά εκπαιδευμένα άτομα και ευαισθητοποιημένα για τα δικαιώματα των ζώων με δικό τους εξοπλισμό ανά επαρχία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γράφουν και σβήνουν στις Βρυξέλλες, παρασκήνιο για Κυπριακό

Με βυτιοφόρα «μπλοκάρουν» οδόφραγμα Αγίου Δομετίου και Προεδρικό οι πρατηριούχοι – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και πότε

Είσαι πρόσφυγας και χρειάζεται επιδιόρθωση η κατοικία σου; Δικαιούσαι να λάβεις βοήθεια από το κράτος – Οι προϋποθέσεις και τα ποσά

Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: Ήρθαν σε αντιπαράθεση και τους μαχαίρωσε – Σε κρίσιμη η κατάσταση 19χρονος

Τουρίστρια εντοπίστηκε νεκρή σε πισίνα στην Πάφο – Την βρήκε ο σύζυγός της

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα - Διασωληνωμένη στο ΓΝ Λευκωσίας η 22χρονη οδηγός

Έκρηξη τα ξημερώματα στη Λεμεσό - Έβαλαν βόμβα σε αυτοκίνητο

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top