ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιμένει ο ΔΗΣΥ – «Να συνεχιστεί η επιδότηση σε καύσιμα και ρεύμα» - Τι λέει για διαμαρτυρία πρατηριούχων

Επιμένει ο ΔΗΣΥ – «Να συνεχιστεί η επιδότηση σε καύσιμα και ρεύμα» - Τι λέει για διαμαρτυρία πρατηριούχων

Σήμερα το πρωί πραγματοποιείται εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους πρατηριούχους, οι οποίοι θα αποκλείσουν για μερικά λεπτά το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου και ακολούθως θα πορευθούν με τα βυτιοφόρα τους προς το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός παίρνει θέση για την διαμαρτυρία των πρατηριούχων και τα έκτακτα μέτρα στήριξης. 

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ κ.Μάριος Πελεκάνος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η διαμαρτυρία των πρατηριούχων φέρνει στην επικαιρότητα ξανά το θέμα της παράνομης εμπορίας καυσίμων από τα κατεχόμενα, ένα θέμα που μετά την πανδημία παίρνει πλέον διαστάσεις.

Η μεγάλη διαφορά στην τιμή, κυρίως λόγω της τεράστιας υποτίμησης της τουρκικής λίρας, επέτεινε το πρόβλημα, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει δεκάδες εκατομμύρια έσοδα, μεταξύ άλλων αρνητικών παρενεργειών.

Θεωρούμε πως οι κρατικές υπηρεσίες πρέπει οπωσδήποτε να συντονίσουν τις ενέργειες τους και να διεξάγουν πιο συστηματικούς και αυστηρούς ελέγχους.

Την ίδια στιγμή θέλουμε να επαναλάβουμε πως τα έκτακτα μέτρα στήριξης για τα καύσιμα και το ρεύμα πρέπει να συνεχίσουν κατά τη θερινή περίοδο. Δεδομένου ότι η ισχύς των μέτρων ολοκληρώνεται την Παρασκευή, αναμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Σε περίπτωση απόσυρσης των μέτρων οδηγούμαστε αυτομάτως σε απότομη αύξηση της τιμής των καυσίμων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κάτι που εκ των πραγμάτων θα ενισχύσει τις πληθωριστικές πιέσεις αλλα και θα επιδεινώσει την κατάσταση με τα καύσιμα από τα κατεχόμενα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γράφουν και σβήνουν στις Βρυξέλλες, παρασκήνιο για Κυπριακό

Είσαι πρόσφυγας και χρειάζεται επιδιόρθωση η κατοικία σου; Δικαιούσαι να λάβεις βοήθεια από το κράτος – Οι προϋποθέσεις και τα ποσά

Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: Ήρθαν σε αντιπαράθεση και τους μαχαίρωσε – Σε κρίσιμη η κατάσταση 19χρονος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top