ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτησαν για το προσχέδιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ΠτΔ και Σολτς

Συζήτησαν για το προσχέδιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ΠτΔ και Σολτς

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέχεια της επίσκεψης του στο Βερολίνο, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Όλαφ Σιολτς.

Κατά τη συνομιλία τους οι δύο ηγέτες συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για τις εν εξελίξει προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών, για επίλυση του Κυπριακού, ως συνέχεια και της σχετικής αναφοράς που υπάρχει στο προσχέδιο Συμπερασμάτων της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει στις 29 και 30 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Καγκελάριο της Γερμανίας για τη στήριξη που παρέχει στην πρωτοβουλία του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και για τον ρόλο που η Γερμανία διαδραματίζει προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημείωσε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα ενημερώσει για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της διπλωματικής προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφορικά με την πρωτοβουλία του για επανέναρξη συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού επί της συμφωνημένης βάσης λύσης, και ειδικότερα για τη συνομιλία που είχε με τον ΓΓ των ΗΕ, καθώς και για άλλες σχετικές διεργασίες που γίνονται από τον διεθνή Οργανισμό.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να είναι σε συνεχή επαφή ενόψει και της σημαντικής Συνόδου του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top