ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευχάριστα νέα: Παραχωρείται νοσηλεύτρια στον μικρό Αντώνη

Ευχάριστα νέα: Παραχωρείται νοσηλεύτρια στον μικρό Αντώνη

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Αναφορικά με το αίτημα της οικογένειας του μικρού Αντώνη Aνδρέου, για την παραχώρηση συνοδού νοσηλεύτριας στο παιδί τους κατά τη διάρκεια του θερινού σχολείου, η Υπουργός Υγείας έδωσε οδηγίες στον ΟΚΥπΥ να καταβληθούν πρόσθετες προσπάθειες για ικανοποίηση του αιτήματος.

Ο Οργανισμός παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπιστούν στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών η οποία είναι υποστελεχωμένη, προέβηκε στις ενδεικνυόμενες ενέργειες ώστε να παραχωρηθεί η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια η οποία υπηρετεί στην εν λόγω Μονάδα.

Το Υπουργείο Υγείας έχει ως στόχο την ολιστική αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν στα δεκάδες αιτήματα για συνοδεία παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας στα σχολεία.

Το θέμα αυτό είχε προγραμματιστεί προ εβδομάδων να συζητηθεί με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και τον ΟΚΥπΥ για να εξευρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις για κάλυψη των δικαιολογημένων αυτών αναγκών για την επόμενη σχολική χρονιά. 

Την επιστολή-απάντηση της Υπουργού Υγείας προς τη μητέρα του μικρού Αντώνη, μέσω της οποίας απέρριπτε το αίτημα για απόσπαση της νοσηλεύτριας που τον συνοδεύει και κατά τον μήνα Ιούλιο προκειμένου να φοιτήσει στο θερινό σχολείο, παρουσίασε το ThemaOnline, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, η ΜΕΝΝ, αδιαμφισβήτητα, χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό ένεκα των καλοκαιρινών αδειών του προσωπικού (…). Ως εκ τούτου, κρίθηκε αδήριτη ανάγκη η επιστροφή της κας Ο.Ε. (όνομα νοσηλεύτριας) στην εκτέλεση των νοσηλευτικών της καθηκόντων εντός της ΜΕΝΝ, με κατ’ επέκταση την μη παραχώρησή της για τη φροντίδα του παιδιού σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Βρέξιμο, νεροπίστολα και νερόφουσκες: Η «γέννηση» του κατακλυσμού και τα έθιμα στην ΚύπροΣοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Νεαρός οδηγός μοτοσικλέτας έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top