ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ της διάνοιξης περισσοτέρων οδοφραγμάτων το ΑΚΕΛ «Θα εξυπηρετήσει απόλυτα όλους εκείνους που θέλουν να προωθήσουν την διχοτόμηση»

Υπέρ της διάνοιξης περισσοτέρων οδοφραγμάτων το ΑΚΕΛ «Θα εξυπηρετήσει απόλυτα όλους εκείνους που θέλουν να προωθήσουν την διχοτόμηση»

Υπέρ της διάνοιξης περισσοτέρων οδοφραγμάτων είναι το ΑΚΕΛ, ανέφερε ο Στέφανος Στεφάνου σημειώνοντας ότι τα οδοφράγματα δεν τα κρατούσε κλειστά η ε/κ πλευρά αλλά ο κατοχικός στρατός. Η διάνοιξη οδοφραγμάτων, είπε, διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των δύο κοινοτήτων και θα πρέπει να αξιοποιηθεί αυτό το γεγονός για να καλλιεργήσουμε και να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της διάνοιξης οδοφραγμάτων και στην παρατήρηση ότι ανοίγουν οδοφράγματα προς όφελος κυρίως της τ/κ πλευράς, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι επειδή κατά καιρούς ακούγονται και φωνές για κλείσιμο των οδοφραγμάτων, μια τέτοια πολιτική και προσέγγιση, «θα εξυπηρετήσει απόλυτα όλους εκείνους που θέλουν να προωθήσουν την διχοτόμηση». Το πρώτο θύμα από μια ενδεχόμενη τέτοια πολιτική, πρόσθεσε, θα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία και η ε/κ πλευρά.

Η διάνοιξη των οδοφραγμάτων, συνέχισε, θα πρέπει να γίνεται στη βάση της αμοιβαιότητας, λέγοντας ότι τώρα που η τ/κ πλευρά ζητεί διάνοιξη οδοφράγματος στη Μια Μηλιά, η ε/κ πλευρά επιθυμεί να γίνει αυτό στη βάση της αμοιβαιότητας. Και οι δύο πλευρές, συνέχισε, έχουν αιτήματα για διάνοιξη συγκεκριμένων οδοφραγμάτων. «Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια να ανοίξουν περισσότερα οδοφράγματα. Αλλά χρειάζονται αμοιβαίες αποφάσεις».

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Για τις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σχετικά με δημοσίευμα για σενάρια, ο κ. Στεφάνου είπε ότι τα διάφορα σενάρια δεν αγγίζουν το ΑΚΕΛ γιατί δεν έχει μπει σε αυτή τη διαδικασία. «Οι διαδικασίες στο ΑΚΕΕΛ είναι συγκεκριμένες, συλλογικές. Όταν κι εφόσον είμαστε έτοιμοι, αυτές τις διαδικασίες θα τις κάνουμε».

Οι εκλογές της ΤΑ, συνέχισε, επιτρέπουν συνεργασίες και το ΑΚΕΛ πάντοτε επιδιώκει τέτοιες με όσους έχει συνάφεια σε σχέση με τον ρόλο, την αποστολή και το περιεχόμενο των πολιτικών που ακολουθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με αυτό θα συνεχίσουν ως φάρο, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό κράτος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό κράτος»

Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό, λειτουργικό κράτος, θέτοντας τις βάσεις για ειρηνική συνύπαρξη και αλληλοκατανόηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, Ιρφάν Σιντίκ, με την ευκαιρία των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top