ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αναφορές και στα ευρωτουρκικά το αναθεωρημένο προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Με αναφορές και στα ευρωτουρκικά το αναθεωρημένο προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Παράγραφο για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας περιέχει νέο προσχέδιο των συμπερασμάτων το οποίο κυκλοφόρησε το πρωί της Πέμπτης, στην οποία ο Ύπατος Εκπρόσωπος καλείται να καταθέσει έκθεση για την κατάσταση των ευρωτουρκικών «χτίζοντας πάνω στα εργαλεία και τις επιλογές που έχει προσδιορίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Στο συγκεκριμένο προσχέδιο, η παράγραφος ακολουθεί την παράγραφο για το Κυπριακό, κάτω από την επικεφαλίδα «Ανατολική Μεσόγειος».

Ειδικότερα, το κείμενο των δύο παραγράφων (παράγραφοι 43 και 44 στο προσχέδιο που κυκλοφορεί) έχει ως εξής:

«43. Υπενθυμίζοντας τα προηγούμενα συμπεράσματά του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παραμένει πλήρως προσηλωμένο σε μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, κατά τρόπο σύμφωνο με τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές στις οποίες βασίζεται η ΕΕ και το κεκτημένο (acquis). Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί για την ταχεία επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και είναι έτοιμη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη στήριξη όλων των σταδίων της διαπραγματευτικής διαδικασίας της οποίας ηγούνται τα Ηνωμένα Έθνη, με όλα τα κατάλληλα μέσα στη διάθεσή της.

44. Υπενθυμίζοντας τα προηγούμενα συμπεράσματα του αναφορικά με τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Ιουνίου του 2021 και της Δήλωσης του Μαρτίου του 2021, και λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εκλογές στην Τουρκία, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί τον Ύπατο Εκπρόσωπο και την Επιτροπή να υποβάλουν έκθεση για την κατάσταση των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας, χτίζοντας πάνω στα εργαλεία και επιλογές που έχει προσδιορίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με προοπτική να προχωρήσουν κατά τρόπο στρατηγικό και προσανατολισμένο στο μέλλον».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ζητούν δικαιοσύνη για τον Θανάση – Ετοιμάζουν διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top