Αναχωρεί για ΗΠΑ ο Στιούαρτ για να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό

Αναχωρεί για ΗΠΑ ο Στιούαρτ για να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό

Αναχωρεί σήμερα για τις ΗΠΑ ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στο νησί και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Κόλιν Στιούαρτ, όπου στις 12 Ιουλίου αναμένεται να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με το Κυπριακό και την ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ). 

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως κατά την παρουσία του στην έδρα των ΗΕ ο κ. Στιούαρτ πρόκειται να συναντηθεί με τον ΓΓ του διεθνούς οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες.

Επίσης θα έχει διμερείς συναντήσεις με τις μόνιμες αντιπροσωπείες κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, πριν από την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει, ωστόσο, συνάντηση του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ με τους αντιπροσώπους χωρών που συμβάλλουν με στρατεύματα στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αφού δεν πρόκειται να εκδοθεί ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της δύναμης, που γίνεται πλέον κάθε ένα χρόνο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Τι θα συζητήσουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες - Tι προβλέπει ο οδικός χάρτης που θα υπογραφεί

LIVE: Τι θα συζητήσουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες - Tι προβλέπει ο οδικός χάρτης που θα υπογραφεί

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline