ΔΙΕΘΝΗ

Φόβοι για πιθανή επίθεση στο εργοστάσιο της Ζαπορίζια - Εγκαταλείπουν την περιοχή οι κάτοικοι

Φόβοι για πιθανή επίθεση στο εργοστάσιο της Ζαπορίζια - Εγκαταλείπουν την περιοχή οι κάτοικοι

Η απειλή κάποιου είδους ουκρανικού σαμποτάζ στον υπό ρωσικό έλεγχο πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία είναι μεγάλη και λαμβάνονται μέτρα για να αντιμετωπιστεί, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι επιπτώσεις μιας τέτοιας δολιοφθοράς μπορεί να είναι καταστροφικές.

Η Ουκρανία και η Ρωσία κατηγόρησαν χθες αλλήλους ότι σχεδιάζουν επίθεση κατά της μεγαλύτερης πυρηνικής μονάδας της Ευρώπης.

Πολίτες άρχισαν να εγκαταλείπουν την περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια μετά από τις κατηγορίες.

«Όταν οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς ότι ετοιμάζονται να κάνουν κάτι, είναι συχνά σημάδι ότι πρόκειται να το κάνουν μόνοι τους, όπως είδαμε με το φράγμα Kαχόβκα» λέει ο αναλυτής του Sky News, Dominic Waghorn.

Εκτός από τους ισχυρισμούς σε ιστολόγια και τα σχόλια του προέδρου Βολοντίμιρ Zελένσκι για τα «πιθανά εκρηκτικά» στην οροφή του κτηρίου, ένας Ρώσος σύμβουλος πυρηνικών είπε ότι αναμένεται μια ουκρανική επίθεση στο εργοστάσιο κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 5 Ιουλίου.

«Αυτό οδήγησε σε συναγερμό. Αυτό έκανε έναν αριθμό Ουκρανών να εγκαταλείψουν ξαφνικά τη χώρα. Βλέπουμε ουρές στο συνοριακό πέρασμα προς τη Μολδαβία, που τρέχουν για δύο μίλια και δεν το έχουμε δει για μήνες», ανέφερε ο Waghorn.

Πηγές του Sky News αναφέρουν ότι ορισμένα ρωσικά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από το εργοστάσιο τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top