ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικρίνει Σιντίκ και Γεραπετρίτη ο Τορέ στα κατεχόμενα για το Κυπριακό

Επικρίνει Σιντίκ και Γεραπετρίτη ο Τορέ στα κατεχόμενα για το Κυπριακό

Αυτό που πρέπει να αμφισβητηθεί είναι το γεγονός ότι η Βρετανία κατέχει κυρίαρχες στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο, «πέρα από τις θάλασσες και τους ωκεανούς», ανέφερε ο «πρόεδρος της βουλής», Ζορλού Τορέ επικρίνοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή σε συγκέντρωση με Βρετανούς στα κατεχόμενα και σε συνέντευξή του σε τ/κ αγγλόγλωσση εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει ότι ο κ. Τορέ διερωτήθηκε εάν «αυτή η κατάσταση είναι άραγε συνέχεια της ιμπεριαλιστικής και αποικιοκρατικής αντίληψης; Αυτό είναι που ουσιαστικά πρέπει να αμφισβητηθεί».

Μιλώντας σε αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Συντεχνιών των Δημοσίων Υπαλλήλων Τουρκίας (Kamu-Sen Τουρκίας), είπε επίσης ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε εισβολή την «ειρηνευτική επιχείρηση» του 1974, όπως την αποκάλεσε ο ίδιος, και ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που προσπάθησε πολλές φορές να κατακτήσει ολόκληρο το νησί.

Οι Ελληνοκύπριοι, συνέχισε, κατέχουν την Κυπριακή Δημοκρατία στην οποία είναι συνέταιρος και ο τουρκοκυπριακός «λαός», και υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι «ο αγώνας των Ελληνοκυπρίων για τον Ελληνισμό και την Μεγάλη Ιδέα».

Εκφράζοντας την τουρκική θέση ότι όλος ο κόσμος γνωρίζει πως υπάρχουν δύο χωριστοί «λαοί» στην Κύπρο, ο κ. Τορέ είπε ότι υπάρχει μια «άδικη αντίληψη» στην διεθνή κοινότητα έναντι της ύπαρξης του τουρκικού έθνους και ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» ζει σήμερα ελεύθερος και με ασφάλεια κάτω από τις εγγυήσεις της Τουρκίας και διαθέτει ένα «κράτος».

«Αυτό το κράτος θα συνεχίσει. Η παρουσία του τουρκικού στρατού θα συνεχίσει εσαεί ως η μεγαλύτερη ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού», κατέληξε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top