ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βαρύ το πρόστιμο για όσους παρεμποδίζουν κινητές κάμερες

Βαρύ το πρόστιμο για όσους παρεμποδίζουν κινητές κάμερες

Τροποποίηση υφιστάμενης νομοθεσίας κατατέθηκε ήδη για πρόστιμο στην περίπτωση παρεμπόδισης της ομαλής λειτουργίας συσκευής φωτοεπισήμανσης και όχι απλά την πρόκληση ζημιάς.

Μιλώντας στην εκπομπή του Omega «Ενημέρωση Τώρα», o Αρχιλοχίας της Τροχαίας Αρχηγείου, Τάσος Ασιήκκης, ανέφερε πως «για την αντιμετώπιση της παρεμπόδισης της λειτουργίας αυτής της συσκευής έχει ενσωματωθεί πρόνοια σε υφιστάμενο νομοσχέδιο που αναμένεται ότι θα τροποποιήσει τη νομοθεσία ώστε σε περίπτωση που ψηφιστεί σε νόμο να καθίσταται αδίκημα και η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε πρόσωπο της ομαλής λειτουργίας της συσκευής φωτοεπισήμανσης και όχι μόνο η πρόκληση ζημιάς όπως είναι σήμερα η πρόνοια. Επίσης προβλέφθηκε η αύξηση της χρηματικής ποινής σε 5000 ευρώ».

Παράλληλα τόνισε πως η ιδιωτική εταιρεία δεν επωφελείται από την έκδοση προστίμων.

Πρόσθεσε πως τη δεδομένη στιγμή σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία «αποτελεί αδίκημα η εισαγωγή, πώληση, κατοχή ή χρήση συσκευής ή άλλης επινόησης με τρόπο που να παρεμβαίνει στην ομαλή λειτουργία του συστήματος ή να το καθιστά ανενεργό. Αυτό όμως θα πρέπει να αποδειχθεί. Δεν σημαίνει ότι όποιος σταθμεύει εκεί διαπράττει αδίκημα. Εάν κάποιος έχει ήδη σταθμεύσει και έχει μεταβεί ένα όχημα με κινητή συσκευή δεν σημαίνει ότι θα καταγγελθεί ο οδηγός. Το αδίκημα αυτό τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ένα έτος ή και με χρηματική ποινή μέχρι 3400 ευρώ ή και τις δύο ποινές».

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top