ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν: «Η G7 θα βοηθήσει την Ουκρανία να κτίσει μια ισχυρή άμυνα»  

Μπάιντεν: «Η G7 θα βοηθήσει την Ουκρανία να κτίσει μια ισχυρή άμυνα»   

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη πως η ομάδα των επτά πλουσιοτέρων χωρών (G7) θα βοηθήσει την Ουκρανία στη δημιουργία μιας ισχυρής στρατιωτικής δύναμης, ενώ αυτή αναμένει να της επιτραπεί η ένταξη στο ΝΑΤΟ.

"Θα τους βοηθήσουμε να κτίσουν μια ισχυρή ικανή άμυνα σε ξηρά, αέρα και θάλασσα", είπε ο Μπάιντεν σε εκδήλωση με τους άλλους ηγέτες της G7 και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Ο Μπάιντεν τόνισε πως "το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στο ΝΑΤΟ".

Από την πλευρά του ο Ουκρανός Πρόεδρος χαιρέτισε ένα "σημαντικό πακέτο εγγυήσεων ασφάλειας" από τα κράτη της G7, μετά που αυτά εξέφρασαν μακροχρόνια στήριξη για να βοηθήσουν να ηττηθεί η Ρωσία.

"Η ουκρανική αντιπροσωπεία φέρνει πίσω στη χώρα μια σημαντική νίκη για την ασφάλεια της Ουκρανίας, για τη χώρα μας, για τον λαό μας, για τα παιδιά μας", είπε ο Ζελένσκι μετά τη συμμετοχή του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top