ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: 42χρονος διοικητής υποβρυχίου εκτελέστηκε με επτά σφαίρες ενώ έκανε τζόκινγκ - Το βίντεο της τελευταίας βόλτας του

Ρωσία: 42χρονος διοικητής υποβρυχίου εκτελέστηκε με επτά σφαίρες ενώ έκανε τζόκινγκ - Το βίντεο της τελευταίας βόλτας του

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο με το τελευταίο τζόκινγκ που έκανε ο 42χρονος διοικητής ρωσικού υποβρυχίου, Στάνισλαβ Ρζίτσκι, ο οποίος εκτελέστηκε με επτά σφαίρες το πρωί της Τρίτης στην πόλη Κράσνονταρ της Ρωσίας.

Στο βίντεο φαίνεται ο Ρζίτσκι να τρέχει στον δρόμο χωρίς να γνωρίζει ότι λίγη ώρα αργότερα θα τον περιμένει ο εκτελεστής του. Στα ίδια πλάνα εμφανίζεται, μάλιστα, και ένας ποδηλάτης, ο οποίος, όμως, όπως αποδείχθηκε δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.

Τα πλάνα περιέχουν, δε, και εικόνες από την επιχείρηση σύλληψης του 64χρονου που σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχει ομολογήσει οτι σκότωσε τον Ρώσο αξιωματικό.

Δείτε το βίντεο:

Ο Ρζίτσκι στο παρελθόν είχε διατελέσει διοικητής του υποβρυχίου Krasnodar στη Μαύρη Θάλασσα το οποίο φέρεται - με εμπλοκή του 42χρονου αξιωματικού - να εκτόξευσε πύραυλο τον Ιούλιο του 2022 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 23 άτομα στην πόλη Βινίτσια της Ουκρανίας.

Ο πατέρας του Ρζίτσκι, ωστόσο, υποστήριξε ότι ο γιος του είχε παραιτηθεί από το στράτευμα στα τέλη του 2021 αλλά είχε επισήμως αποστρατευθεί με καθυστέρηση τον Αύγουστο του 2022.

rzitski1
O 42χρονος Ρώσος αξιωματικός που εκτελέστηκε

Ρωσικά κανάλια στο Telegram επικαλούμενα πηγές στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας υποστηρίζουν ότι ο δολοφόνος του 42χρονου αξιωματικού μπορεί να εντόπισε τις κινήσεις του Ρζίτσκι μέσω της εφαρμογής Strava που χρησιμοποιούσε ο ίδιος για να καταγράφει τις καθημερινές διαρομές του στο Κράσνονταρ.

Λίγο μετά τη δολοφονία του Ρζίτσκι ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι για τη δολοφονία του έχει συλληφθεί ένας 64χρονος δάσκαλος τζούντο που γεννήθηκε στην Ουκρανία. Κατά τις ίδιες πηγές ο Σεργκέι Ντενισένκο έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Ρώσου αξιωματικού λέγοντας ότι ενήργησε κατόπιν «οδηγιών» από την ουκρανική αντικατασκοπεία.

Τα ρωσικά ΜΜΕ που συνόδευσαν την είδηση της σύλληψης με πλάνα από την επιχείρηση των ρωσικών αρχών αλλά και φωτογραφίες του Ντενισένκο, υποστηρίζουν ότι ο 64χρονος είχε οργανώσει τη δολοφονία από τον Δεκέμβριο και συνελήφθη λίγο πριν να διαφύγει στην Ελβετία - μέσω Τουρκίας - οπου έχει καθεστώς πρόσφυγα.

 

rzitski2
Ο 64χρονος Ουκρανός που σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης ομολόγησε τη δολοφονία


Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τον 64χρονο «στρατολόγησε» η πρώην σύζυγός του που ζει στο Κίεβο.

Ωστόσο φίλοι του 64χρονου δίνουν διαφορετική εκδοχή καταγγέλλοντας παγίδευσή του με βασικό επιχείρημα ότι η δολοφονία του Ρζίτσκι έγινε σχεδόν δίπλα από το κέντρο των ειδικών δυνάμεων της FSB, μια περιοχή στην οποία συχνά προπονούνται Ρώσοι στρατιωτικοί.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top