LIKE ONLINE

Έτσι θα έρθετε πιο κοντά με τον σκύλο σας - Επτά χρήσιμες συμβουλές

Έτσι θα έρθετε πιο κοντά με τον σκύλο σας - Επτά χρήσιμες συμβουλές

Αν ψάχνετε τρόπους για να δεθείτε περισσότερο και να έρθετε πιο κοντά με τον αγαπημένο σας σκύλο, τα πράγματα είναι απλά. Το κλειδί σε κάθε σχέση είτε ανάμεσα σε ανθρώπους είτε ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα είναι η καλή επικοινωνία και η εμπιστοσύνη. Αν υπάρχουν αυτά τα δύο, όλα τα άλλα γίνονται.

Έχοντας στο μυαλό αυτά σας δίνουμε 7 συμβουλές ώστε το ζωάκι σας να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια δίπλα σας και να ζει την καλύτερη ζωή.

1. Δημιουργήστε μια ρουτίνα

Οι σκύλοι αγαπούν τη ρουτίνα. Τους αρέσει το σταθερό πρόγραμμα και δεν θέλουν αλλαγές στην καθημερινότητά τους. Αν εσείς δεν διατηρείτε αυτή τη ρουτίνα αλλά κάνετε διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά ωράρια, τα σκυλιά θα μπερδευτούν. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπακούουν και να μην κάνουν αυτά που θέλουμε. Και έτσι διαταράσσεται η σχέση ανάμεσά μας.

2. Διατηρήστε μια καλή επικοινωνία

Η καλή επικοινωνία είναι το κλειδί για έναν ισχυρό δεσμό. Γι’ αυτό, μαζί με την καθημερινή ρουτίνα, παραμείνετε συνεπείς και με κάποιες βασικές λέξεις που λέτε. Για παράδειγμα, αν συνήθως λέτε στο σκύλο σας «κάτω» όταν πηδάει πάνω σε έναν επισκέπτη και ξαφνικά αλλάξετε και του το πείτε αλλιώς, όπως «κατέβα», τότε δεν πρόκειται να καταλάβει τι θέλετε. Θα μπερδευτεί και δεν θα υπακούσει, κάτι που είναι λογικό. Και όταν του ξαναπείτε «κάτω», πάλι δεν θα έχετε αποτέλεσμα. Για αυτό κρατήστε τις λέξεις που του λέτε για διάφορα πράγματα ώστε να καταλαβαίνει πάντα τι του ζητάτε και να μη μπερδεύεται. Τα σκυλιά μας λαχταρούν να μας κάνουν ευτυχισμένους. Και συνήθως θα το κάνουν αν καταλάβουν τι τους ζητάμε.

3. Μείνετε συνεπείς στους κανόνες

Αυτό είναι πολύ βασικό και ισχύει φυσικά και για τα παιδιά. Άλλωστε μικρά παιδιά είναι οι σκύλοι μας. Βάζουμε κάποιους κανόνες και τους τηρούμε. Δεν τους αλλάζουμε συνέχεια, δεν τους αγνοούμε, δεν τους καταπατάμε. Για παράδειγμα, αν επιτρέπετε στο σκυλάκο σας να αγκαλιάζεται μαζί σας στον καναπέ, βεβαιωθείτε ότι το ίδιο κάνει και ο σύντροφός σας. Γιατί αν εσείς του επιτρέπετε και ο άλλος του το απαγορεύει, το ζώο θα οδηγηθεί σε σύγχυση και απογοήτευση.


4. Μάθετε τη γλώσσα του σώματός του

Αυτό είναι κάτι βασικό που όλοι οι κηδεμόνες οφείλουν να γνωρίζουν. Τα σκυλιά μπορεί να μη μιλούν τη γλώσσα μας, αλλά είναι εξαιρετικοί επικοινωνιακά. Από το πώς έχουν τα αυτιά τους μέχρι το πόσο γρήγορα κουνάνε την ουρά τους, ο τρόπος που συμπεριφέρονται λέει πολλά για το πώς αισθάνονται. Αν θέλετε πραγματικά να καταλάβετε τα συναισθήματα του ζώου σας, αφιερώστε λίγο χρόνο διαβάζοντας για τη γλώσσα του σώματος των σκύλων. Γνωρίζοντας τι σημαίνουν ορισμένα βασικά πράγματα, θα σας βοηθήσει να φροντίζετε καλύτερα τις ανάγκες τους. Και η σχέση σας θα πάει σε άλλο επίπεδο.

5. Κάνετε τις αγαπημένες δραστηριότητές του

Ο κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και έχει τις δικές του προτιμήσεις. Κάποιοι, για παράδειγμα, τρελαίνονται να παίζουν Fetch, ενώ άλλοι δεν δίνουν καμιά σημασία όταν δουν την μπάλα να πετιέται. Μερικά σκυλιά αγαπούν τις πεζοπορίες ενώ άλλα προτιμούν να κοιμούνται στον καναπέ. Βρείτε τι απολαμβάνει το δικό σας ζωάκι και κάντε περισσότερα από αυτά! Θα δείτε ότι στο τέλος θα χαρείτε το ίδιο και εσείς.

6. Κάντε του μασάζ

Αυτό και αν είναι σημαντικό. Δεν είναι μυστικό ότι οι περισσότεροι σκύλοι λατρεύουν να τους χαϊδεύουν, να τους πασπατεύουν, να τους τρίβουν και να τους κάνουν μασάζ. Κάντε το και θα δείτε την αντίδρασή τους. Θα σας απλώνουν το πόδι τους σαν να λένε «Μη σταματάς, Συνέχισε». Μαζί με την υπέροχη αίσθηση, τα τακτικά μασάζ παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία του σκύλου σας. Επιπλέον, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έρθετε πιο κοντά.

7. Διδάξτε του κάτι νέο

Το να τα μάθετε κάτι καινούργιο όχι μόνο ενισχύετε την ικανότητα της επικοινωνίας τους αλλά είναι και ένας εξαιρετικός τρόπος για να χτίσετε εμπιστοσύνη ανάμεσά σας μέσω της εκπαίδευσης. Αν ο σκύλος σας γνωρίζει ήδη τις βασικές εντολές, δουλέψτε πάνω σε νέα κόλπα! Ή, αν το κουτάβι σας έχει πολλή ενέργεια, δοκιμάστε το agility. Το agility είναι ένα διαδραστικό κυνάθλημα με αγώνες δεξιότητας και ταχύτητας σκύλων και κηδεμόνων κατά τους οποίους ο κηδεμόνας ή ο χειριστής καθοδηγεί το σκύλο σε μια στημένη διαδρομή με εμπόδια προσπαθώντας να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο από άποψη ακρίβειας και αποφυγής λαθών όσο και από ταχύτητας. Δοκιμάστε το και θα δείτε πόσο θα το χαρείτε και εσείς αλλά φυσικά και ο σκύλος σας.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top