ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσωνας: «Φούρνος» οι δρόμοι και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα - «Αγγίζουν» θερμοκρασίες μέχρι και 71 βαθμούς - Δείτε βίντεο

Καύσωνας: «Φούρνος» οι δρόμοι και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα - «Αγγίζουν» θερμοκρασίες μέχρι και 71 βαθμούς - Δείτε βίντεο

Ανυποχώρητος είναι ο καύσωνας που «μαστίζει» την Κύπρο εδώ και λίγο καιρό, με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει απανωτά προειδοποιήσεις.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες έχουν κτυπήσει «κόκκινο», επηρεάζουν φυσικά τους δρόμους αλλά και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία μετατρέπονται σε «φούρνους».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μετρήσεις θερμοκρασίας που προχώρησε ο γνωστός φωτογράφος, Bora Markovic στη Λεμεσό, ο άσφαλτος του δρόμου στην πόλη έφθασε στους 62 βαθμούς ενώ η θερμοκρασία του δρόμου υπό σκιά ήταν 42 βαθμοί.

Συγκριτικά, η θερμοκρασία στο πάρκο έφθανε στους 53 βαθμούς, υπό σκιά στους 31 βαθμούς και σε περιοχή στο χώμα 29 βαθμούς.

Σημειώνεται ότι, η θερμοκρασία ενός μαύρου αυτοκινήτου έφθανε τους 71 βαθμούς και η θερμοκρασία ενός άσπρου αυτοκίνητου τους 48 βαθμούς.

«Ας συγκρίνουμε την θερμοκρασία σε ένα τυπικό δρόμο μέσα στην Λεμεσό με ένα πάρκο σχεδόν δίπλα. Η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που δείχνει την μεγάλη ανάγκη που έχουμε από πράσινο και δέντρα στην Κύπρο», ανέφερε ο φωτογράφος στην ανάρτηση του.

Δείτε το βίντεο:

Κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία

Υπενθυμίζεται ότι κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε την Κυριακή (23/7) το Τμήμα Μετεωρολογίας για υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ελάχιστη θερμοκρασία δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, και κάτω από τους 27 στα παράλια. Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 42 στο εσωτερικό και στους 32 στα ψηλότερα ορεινά.

H κίτρινη προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ από τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας (24/7).

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά, κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 39 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 37 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση την Τρίτη και σταδιακά μικρή άνοδο μέχρι την Πέμπτη, για να παραμείνει αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top