ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ/κ ΜΜΕ: Κτίζουν τζαμί δίπλα από τον Απόστολο Ανδρέα με την οικονομική στήριξη της Τουρκίας

Τ/κ ΜΜΕ: Κτίζουν τζαμί δίπλα από τον Απόστολο Ανδρέα με την οικονομική στήριξη της Τουρκίας

Η ανέγερση μουσουλμανικού θρησκευτικού τεμένους δίπλα από τον Απόστολο Ανδρέα, η ταλαιπωρία χιλιάδων ταξιδιωτών λόγω της διακοπής ρεύματος στο παράνομο αεροδρόμιο και η μη ύπαρξη σκάλων διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς σε πολυώροφα κτήρια είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη), με τίτλο «Τώρα τζαμί και στον Απόστολο Ανδρέα» γράφει ότι με την οικονομική στήριξη και της Τουρκίας άρχισαν οι εργασίες για ανέγερση μουσουλμανικού θρησκευτικού τεμένους κοντά στο κατεχόμενη Μοναστήρι Αποστόλου Ανδρέα, γεγονός που προκάλεσε και την αντίδραση της «αντιπολίτευσης». Γράφει ακόμα ότι χιλιάδες ταξιδιώτες ταλαιπωρήθηκαν λόγω της διακοπής ρεύματος χθες Τρίτη στο «αεροδρόμιο» στην κατεχόμενη Τύμπου. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Το αεροδρόμιο της ΄ταλαιπωρίας΄» γράφει ότι το νέο παράνομο αεροδρόμιο στα κατεχόμενα που στοίχισε 450 εκατομμύρια ευρώ και εγκαινιάστηκε στις 20 Ιουλίου ήταν την Τρίτη ο χώρος ταλαιπωρίας χιλιάδων ταξιδιωτών λόγω της πεντάωρης διακοπής ρεύματος που οδήγησε στην καθυστέρηση πέραν των 20 πτήσεων. Αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Ουνάλ Ουστέλ σχετικά με το «όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» με την έναρξη εργασιών για την ηλεκτρική σύνδεση κατεχομένων Τουρκίας. Γράφει ακόμα ότι σύμφωνα με έρευνα της συντεχνίας ΚΤΟΣ, το 40% των μαθητών στα κατεχόμενα είναι αλλοδαποί.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Χωρίς σκάλες πυροπροστασίας τα ψηλά κτήρια» γράφει ότι ενώ αυξάνεται η ανέγερση ψηλών κτηρίων και πολυκατοικιών στα κατεχόμενα εντούτοις σύμφωνα με την «νομοθεσία» μόνο σε «δημόσια κτήρια» πρέπει να τοποθετούνται σκάλες διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς ενώ στα άλλα κτήρια δεν είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της «νομοθεσίας». Αλλού αναφέρει ότι, πολύωρη ήταν η χθεσινή διακοπή ηλεκτρικής ενέργειας στο νέο τερματικό του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου. Προβάλλει ακόμα δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Ουνάλ Ουστέλ σχετικά με την ηλεκτρική σύνδεση κατεχόμενων με Τουρκία.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Να είστε ευγνώμονες» γράφει ότι ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ απαντώντας στις επικρίσεις για τις ελλείψεις στο νέο παράνομο αεροδρόμιο αλλά και για τη χθεσινή πολύωρη διακοπή ρεύματος είπε ότι θα έπρεπε ο «λαός» να είναι ευγνώμων και αρνήθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις. Αναφορά γίνεται και σε αποτελέσματα έρευνας της συντεχνίας δασκάλων ΚΤΟΣ σχετικά με την παιδεία και την εκμάθηση τουρκικής γλώσσας στα σχολεία. Προβάλλει ακόμα δηλώσεις του «υπουργού γεωργίας» Εμιραλί Ντεβατζί σχετικά με την έλλειψη νερού και τις διακοπές ρεύματος στα κατεχόμενα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερντογάν σε διπλό ταμπλό προσβλέποντας σε ανταλλάγματα

Τίγκα στην πολυτέλεια τα γραφεία του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στο νέο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας – Πόσα θα κοστίσει και τι θα περιλαμβάνει

Απαγορεύεται η ρίψη πυροτεχνημάτων σε γάμους; Τι ισχύει με την έκδοση άδειας

Εξαπάτησε εταιρεία στη Λεμεσό και έκλεψε πέραν των 93 χιλιάδων ευρώ - Χειροπέδες σε 60χρονο

«Καμίνι» η Κύπρος: Στους 42 βαθμούς η θερμοκρασία - Kίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Από σήμερα Παρασκευή, 03 Μαΐου, το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται περαιτέρω στην επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top