ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Μαίνονται οι φωτιές σε Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη και Αρχαία Ολυμπία

Ηλεία: Μαίνονται οι φωτιές σε Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη και Αρχαία Ολυμπία

ρία πύρινα μέτωπα, σε διαφορετικά σημεία, μέσα σε λίγη ώρα, ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου (29/7) στην περιοχή της Ηλείας.

«Δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα, του δήμου Πύργου», ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε μία ακόμη φωτιά κοντά στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Φαναράς».

Μάλιστα, λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι, ήχησε το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα προς Αρχαία Ολυμπία.


Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ilialive οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή υπόπτου για απόπειρα εμπρησμού στο χωριό Μουριά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Δείτε βίντεο:
 
 
Όσον αφορά στο τελευταίο μέτωπο που ξέσπασε στην Αρχαία Ολυμπία, αυτό είναι κοντά σε ξενοδοχείο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και τα τρία μέτωπα καίνε κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Στη φωτιά στην Παλαιοβαρβάσαινα έχουν σπεύσει 64 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ στο πύρινο μέτωπο της Αρχαίας Ολυμπίας στην περιοχή Φαναράς 38 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Μάλτα. Στη Σαλμώνη έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Σημειώνεται ότι στις περιοχές αυτές επιχειρούν και εναέρια μέσα, εκ περιτροπής 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Δείτε φωτογραφίες:
 
fotia-ileia4
fotia-ileia5
fotia-ileia3

 
fotia-ileia6
fotia-ileia7
Σύμφωνα με το ilialive κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου - Ολυμπίας προς Καρούτες. Το ίδιο μέσο αναφέρει πως υπάρχουν πληροφορίες για πολίτη που έχει λιποθυμήσει και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ ενεργοποιήθηκε και το σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου, υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί.
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top