ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρόστιμα και καταγγελίες μέσα στο Σαββατοκύριακο: Άλλοι οδηγούσαν μεθυσμένοι και άλλοι στάθμευσαν σε θέσεις ΑΜΕΑ

Πρόστιμα και καταγγελίες μέσα στο Σαββατοκύριακο: Άλλοι οδηγούσαν μεθυσμένοι και άλλοι στάθμευσαν σε θέσεις ΑΜΕΑ

Ελέγχους κατά την διάρκεια επιχείρησης για την οδική ασφάλεια το Σαββατοκύριακο που πέρασε, πραγματοποίησε η Αστυνομία Κύπρου.

Σε με περίπτωση ποδηλάτης εντοπίστηκε θετικός σε αλκοτεστ με ένδειξη 92 μg%ml

Η Αστυνομία δραστηριοποιήθηκε και αυτό το Σαββατοκυρίακο που πέρασε, με συντονισμένες επιχειρήσεις τροχονομικών ελέγχων ανά το παγκύπριο, προβαίνοντας από το Σάββατο, μέχρι και το πρωί σήμερα Δευτέρα, συνολικά σε 914 καταγγελίες παραβάσεων τροχαίας.

Ιδιαίτερη έμφαση κατά τους τροχονομικούς ελέγχους δόθηκε στις παραβάσεις που αποδεδειγμένα συνιστούν βασικούς παράγοντες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Για παραβάσεις του ορίου ταχύτητας συγκεκριμένα, έγιναν 373 καταγγελίες, για παραβάσεις οδήγησης χωρίς ελεύθερα χέρια και χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση έγιναν 21 καταγγελίες, για παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας από οδηγούς και επιβάτες οχημάτων, έγιναν 38 καταγγελίες, ενώ για παραβάσεις παράλειψης χρήσης προστατευτικού κράνους από μοτοσικλετιστές, έγιναν 22 καταγγελίες. Άλλες 84 καταγγελίες έγιναν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Χαρακτηριστική κατά τους ελέγχους για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, ήταν το βράδυ που πέρασε, η περίπτωση ποδηλάτη που υπέβαλαν σε αλκοτεστ μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, με τελική ένδειξη 92 μg%ml αντί μέχρι 22 μg%ml, που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

Αναφοράς αξίζουν και οι άλλες 9 καταγγελίες οδηγών ποδηλάτων και χειριστών συσκευών προσωπικής κινητικότητας – e-scooters, για διάφορες παραβάσεις όπως η μη χρήση προστατευτικού κράνους και η διακίνηση σε μη επιτρεπόμενους δρόμους.

Αξιοσημείωτες επίσης είναι οι 148 καταγγελίες για παραβάσεις σημάτων τροχαίας και οι 150 καταγγελίες για παράνομη στάθμευση, μεταξύ άλλων σε θέσεις ΑμεΑ, σε πεζοδρόμια και σε δρόμους.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών τροχονομικών ελέγχων, καταγγέλθηκαν 12 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να οδηγούν με ληγμένη άδεια οδήγησης, καταγγέλθηκαν 15 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να οδηγούν χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης, καταγγέλθηκαν 24 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να οδηγούν χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας για το όχημά τους, ενώ καταγγέλθηκαν άλλα 58 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να οδηγούν αυτοκίνητα για τα οποία δεν υπήρχε άδεια κυκλοφορίας σε ισχύ, ή αυτοκίνητα που ήταν δηλωμένα στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών – ΤΟΜ, ως ακινητοποιημένα.

Τα μέτρα οδικής ασφάλειας που λαμβάνονται από την Αστυνομία συνεχίζονται, με έμφαση στους καθημερινούς τροχονομικούς ελέγχους, αλλά και στη διαρκή ενημέρωση του κοινού, με στόχο την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, την καλλιέργεια οδικής συνείδησης και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top