ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυσκολία μετακίνησης ΑΜΕΑ στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου: «Νιώθω έντονα τραντάγματα» - Έρχεται ανάπλαση 20 εκατομμυρίων

Δυσκολία μετακίνησης ΑΜΕΑ στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου: «Νιώθω έντονα τραντάγματα» - Έρχεται ανάπλαση 20 εκατομμυρίων

Σε ακόμα μια δημόσια καταγγελία έχει προβεί ο Πρόεδρος Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρης Λαμπριανίδης.

Σύμφωνα με τον κ.Λαμπριανίδη, το έδαφος στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου δεν είναι επίπεδο λόγω διάβρωσης με αποτέλεσμα άτομα σε τροχοκάθισμα να δυσκολεύονται να έχουν άνετη κυκλοφορία.

Σε ανάρτηση του ο κ.Λαμπριανίδης προς τον Δήμαρχο Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, ανέφερε « Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου - το έδαφος σταμάτησε να θυμίζει χώμα και σε πολλά σημεία είναι σκληρό όπως το μπετόν, έχει διαβρωθεί και έπαψε να είναι επίπεδο, εγώ σε τροχοκάθισμα σε πολλά σημεία νοιώθω να μεταφέρονται στο σώμα μου έντονα τραντάγματα. Πόσο δύσκολο είναι μια φορά τον χρόνο κάποιο μηχάνημα να τρίβει το έδαφος για να γίνεται ξανά λείο και επίπεδο; Οι δρομείς που το χρησιμοποιούν δεν δυσκολεύονται;»

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, ο οποίος αναφέρθηκε ότι υπάρχει ήδη πλάνο και θα πραγματοποιηθεί ανάπλαση του Γραμμικού Πάρκου Πεδιαίου, η οποία περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 . 

Το έργο αφορά τους Δήμους Λευκωσίας, Στροβόλου και Λακατάμιας. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, εκτιμάται πως το έργο θα κοστίσει περίπου €20.000.000, ποσό το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από χρηματοδοτικά εργαλεία (από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ): Ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης, Ταμείο συνοχής της Ευρωπαϊκής ένωσης, και μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top