ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτά είναι τα ωράρια ναυαγοσωστών σε κάθε παραλία - Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν

Αυτά είναι τα ωράρια ναυαγοσωστών σε κάθε παραλία - Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν

Και ενώ διανύουμε τον πιο πολυζήτητο μήνα καλοκαιρινών διακοπών τρέχοντας στις παραλίες, οι ναυαγοσώστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στελέχωσης των πύργων.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής, Πόλυς Παλλήκαρος σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ανέφερε ότι παρόλο που πιστοποιούν συνεχώς ναυαγοσώστες το πρόβλημα με τις μόνιμες θέσεις εξακολουθεί να υφίσταται.

«Πιστοποιούμε συνέχεια ναυαγοσώστες και οι εκπαιδεύσεις γίνονται από τις Επαρχίες και κάποιες ιδιωτικές εταιρείες που είναι συμβεβλημένες μαζί μας. Το θέμα είναι όμως ότι δεν έρχονται να δουλέψουν για τρεις μήνες. Βασίζονται στους φοιτητές αλλά και πάλι δεν έρχονται εύκολα. Το πρόβλημα είναι οι μόνιμες θέσεις. Έχουμε στην Αμμόχωστο 40, στη Λάρνακα 3 και 3 στην Πάφο. Στην Πάφο ψάχνουν 97 ναυαγοσώστες κάθε καλοκαίρι. Δεν πάνε να δουλέψουν για τρεις μήνες και μετά να ψάχνουν δουλειά», εξήγησε.

Η ομοσπονδία χαιρετίζει τις προσπάθειες που γίνονται από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών, όσον αφορά στην ενίσχυση των πύργων με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να είναι έτοιμοι οι ναυαγοσώστες να ανταπεξέλθουν σε οποιοδήποτε επείγον περιστατικό.

Παράλληλα, σε κάποιες παραλίες τα ωράρια έχουν επεκταθεί.

Το ωράριο στελέχωσης των παραλιών με ναυαγοσώστες τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2023 φαίνονται πιο κάτω:

Αύγουστος 2023

Σεπτέμβριος 2023

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κύριο Παλλήκαρο, οι ναυαγοσώστες ζητούν να ενισχυθούν όσοι πύργοι χρειάζονται και με μηχανικά σωστικά μέσα, δηλαδή jet skis.

«Ένα jet ski σύμφωνα με τους δικούς μας κανονισμούς δηλαδή να έχει πλατφόρμα πίσω και να είναι διασωστικό είναι γύρω στις 30 χιλιάδες ευρώ. Είναι κάτι όμως που μας δίνει περισσότερη κάλυψη στη θάλασσα και υπάρχουν παραλίες που το χρειάζονται και είναι επικίνδυνες», σημείωσε.

«Πρέπει να υποδείξουν ποιες παραλίες είναι αυτές που χρειάζονται 100% jet ski και πρέπει η αγορά να γίνει άμεσα», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top