Τραγωδία στη Γαλλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από φωτιά σε εξοχική κατοικία όπου παραθέριζαν ΑμεΑ

Τραγωδία στη Γαλλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από φωτιά σε εξοχική κατοικία όπου παραθέριζαν ΑμεΑ

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε φωτιά που ξέσπασε σε εξοχική κατοικία που φιλοξενούσε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το BBC, περίπου 80 πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες στο σπίτι που βρίσκεται στην κοινότητα Wintzenheim στα βορειοανατολικά της χώρας, αφού κλήθηκαν στο σημείο στις 6.30 το πρωί της Τετάρτης.

Ένα ακόμη άτομο που αγνοείται, πιστεύεται ότι είναι νεκρό, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο βρετανικό δίκτυο.

Δεκαεφτά άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί νωρίτερα από το φλεγόμενο κτίριο, με έναν από αυτούς να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το BBC, η συγκεκριμένη αγροικία χρησιμοποιείται από δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις που βοηθούν ανθρώπους με αναπηρία. Ένα από τα γκρουπ που παραθέριζαν στο σπίτι κατάγεται από την πόλη Νανσί στην ανατολική Γαλλία.

Ο Κριστόν Μαρό, αξιωματούχος του νομού Κάτω Ρήνου, εξήγησε ότι τα άτομα που βρίσκονταν στο ισόγειο του σπιτιού μπόρεσαν να το εγκαταλείψουν γρήγορα, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη με όσους βρίσκονταν στους πάνω ορόφους.

 Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε με δήλωσή του τη θλίψη του για την «τραγωδία» και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την γρήγορη ανταπόκρισή τους.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα προς το παρόν. Πυροσβέστες δήλωσαν ότι οι φλόγες είχαν επεκταθεί στα 2/3 του τριώροφου κτιρίου (που στο παρελθόν υπήρξε αχυρώνας) προτού τελικά καταφέρουν να τις θέσουν υπό έλεγχο.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Άλλος ο «Απέναντι»- Άλλοι αυτοί που επιμένουν να μην καταλαβαίνουν-Η δήλωση της Αννίτας Δημητρίου και η αχρείαστη πολιτική σύγκρουση

Άλλος ο «Απέναντι»- Άλλοι αυτοί που επιμένουν να μην καταλαβαίνουν-Η δήλωση της Αννίτας Δημητρίου και η αχρείαστη πολιτική σύγκρουση

Η πρόσφατη ομιλία της Προέδρου του ΔΗΣΥ και Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, στα αποκαλυπτήρια των ανδριάντων των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, άναψε για άλλη μία φορά το φυτίλι της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η φράση της ότι «δεν είναι μεταξύ μας που πρέπει να υπάρχει διχόνοια αλλά με τους απέναντι» προκάλεσε σχεδόν τελετουργικά αντανακλαστικά από κόμματα της αντιπολίτευσης, που έσπευσαν να ερμηνεύσουν, να καταγγείλουν και να χτίσουν αφήγημα πάνω σε λέξεις κομμένες από το ευρύτερο πλαίσιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE