ΔΙΕΘΝΗ

Στιγμές χάους στη Βρετανία: Επεισόδια μετά από πρόσκληση για μαζική λεηλασία καταστήματος μέσω TikTok - Βίντεο

Στιγμές χάους στη Βρετανία: Επεισόδια μετά από πρόσκληση για μαζική λεηλασία καταστήματος μέσω TikTok - Βίντεο

Σκηνές χάους επικράτησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην Oxford Street του Λονδίνου, όπου εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα αθλητικών ειδών JD Sports. Οι συγκεντρωθέντες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα «rob JD Sports» που έγινε μέσω viral μέσω του Snap Chat και του TikTok.

Το μήνυμα καλούσε τους ανθρώπους να φορούν μπαλακλάβα και γάντια. «Μην έρθετε αν δεν μπορείτε να τρέξετε», έγραφε το μήνυμα που έγινε viral μέσω των social media. Ακολούθησε αστυνομική επέμβαση καθώς η αστυνομία ήταν ενήμερη για τα σχέδια λεηλασία. Άνδρες της αστυνομίας είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή ενώ ξέσπασαν σύγκρουσεις ανάμεσα στους νεαρούς και τα όργανα της τάξης.

Πολλά καταστήματα κλείδωσαν τις πόρτες τους με τους πελάτες στο εσωτερικό τους. Εννέα άτομα συνελήφθησαν. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν είχε καλέσει τους Λονδρέζους να μην συμμετάσχουν στους «παραλογισμούς» που κυκλοφορούν στο TikTok.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό το είδος της αναρχίας που βλέπουμε σε ορισμένες αμερικανικές πόλεις να εγκαθίσταται στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου», έγραψε στο Twitter (X) η βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν. «Οι υπεύθυνοι πρέπει να βρεθούν και να φυλακισθούν», συμπλήρωσε.

 

 

 

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top