ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μας «έκαψε» ο καύσωνας - Νέα διπλή προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες - Πάλι στα 40άρια ο υδράργυρος

Μας «έκαψε» ο καύσωνας - Νέα διπλή προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες - Πάλι στα 40άρια ο υδράργυρος

Διπλή προειδοποίηση εξέδωσε και πάλι το Τμήμα Μετεωρολογίας για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που θα πλήξουν στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, η πρώτη αφορά πορτοκαλί προειδοποίηση στην οποία αναφέρεται ότι η μέγιστη θερμοκρασία στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου. Η συγκεκριμένη προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (16/8) μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η δεύτερη αφορά κίτρινη προειδοποίηση στην οποία αναφέρεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία στα υψηλότερα ορεινά δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία σε περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς. Η συγκεκριμένη προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 21:00 της Τρίτης (15/8) μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης (16/8).

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα, επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα, μέχρι και την Πέμπτη, θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά αργότερα θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά στα δυτικά και τα βόρεια παράλια λίγο ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αργότερα παροδικά τοπικά στα προσήνεμα, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και στους 35 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 3 μποφόρ, αλλά αρχικά στα δυτικά παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά παράλια λίγο ταραγμένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο και θα παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top