ΕΛΛΑΔΑ

Έγγραφο «φωτιά» αποκαλύπτει πώς οι χούλιγκαν των BBB ξέφυγαν από την ελληνική αστυνομία

Έγγραφο «φωτιά» αποκαλύπτει πώς οι χούλιγκαν των BBB ξέφυγαν από την ελληνική αστυνομία

Αποκαλύπτεται η οργανωμένη δράση των ακροδεξιών ultras της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα κροατικής εφημερίδας, που επικαλείται έγγραφα της ελληνικής αστυνομίας, οι χούλιγκαν της Κροατίας, αντιλήφθηκε πως τους ακολουθούσε η αστυνομία κατά την επιδρομή τους προς την Αθήνα και έδρασαν με τέτοιο τρόπο ώστε να της ξεφύγουν.

Η κροατική «Nacional» επικαλείται αποκλειστικά στοιχεία από έκθεση της ελληνικής αστυνομίας για το μοιραίο εκείνο βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια που έχασε τη ζωή του ο Μιχάλης Κατσουρής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έκθεση περιγράφει το πώς το βράδυ εκείνο η ελληνική αστυνομία εντόπισε 25 οχήματα με κροατικές πινακίδες ακολουθώντας τα διακριτικά. Έγιναν όμως αντιληπτοί από τους BBB οι οποίοι ξεγέλασαν τους αστυνομικούς σκόπιμα με σκοπό να τους ξεφύγουν.

«Στις 22:00 στα διόδια Ελευσίνας, επίσημο περιπολικό της Υπηρεσίας μας εντόπισε περίπου 25 οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας των αρμόδιων αρχών της Κροατίας, τα οποία αργότερα προσδιορίστηκαν ως οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση στην εθνική οδό», γράφει η έκθεση. 

«Στην έξοδο της Αττικής οδού τα οχήματα αποκλίνουν, ανέπτυξαν ταχύτητα και κάποια συνέχισαν να κινούνται στην εθνική οδό και άλλα μπήκαν στην Αττική οδό, αναμεμειγμένα πλέον με άλλα οχήματα που κινούνταν εκεί, γι’ αυτό δεν ήταν πλέον δυνατή η παρακολούθηση τους. Παρόλα αυτά, συνεχίστηκαν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό τους, τόσο με τοποθετημένες περιπολίες όσο και με κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας».

Το έγγραφο αυτό αποδεικνύει την οργανωμένη δράση των χούλιγκαν, οι οποίοι είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο αν γίνουν αντιληπτοί από την αστυνομία να είχαν σχέδιο διαφυγής. Μάλιστα ενισχύει το σενάριο να είχαν μαζί τους «πολεμοφόδια» στα οχήματα τους.

Οι δύο «αρχηγοί»

Σε νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνονται δύο επικεφαλής να έχουν αναλάβει τον ρόλο των «αρχηγών», συντονίζοντας την επιχείρηση επίθεσης έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Δυο επικεφαλής φαίνεται να έχουν αναλάβει τον ρόλο των «αρχηγών», συντονίζοντας την επιχείρηση.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ένας ανυποψίαστος περαστικός με το αυτοκίνητό του, «πέφτει» πάνω στους χούλιγκαν. Αμέσως βάζει όπισθεν ενώ μια μικρή μερίδα κινείται απειλητικά εναντίον του.

Κάποια στιγμή δίνεται το σύνθημα για την έφοδο και ξεκινά η μάχη. Όταν πλέον έχουν απομακρυνθεί αρκετά, φαίνεται πως κάποιοι κάτοικοι που έχουν τρομάξει κατεβαίνουν από το σπίτι τους για να δουν τι έχει συμβεί και καλούν την αστυνομία.

ΠΗΓΗ: In.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top