LIKE ONLINE

Γιατί τα αεροπλάνα εξακολουθούν να έχουν τασάκια ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα;

Γιατί τα αεροπλάνα εξακολουθούν να έχουν τασάκια ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα;

Θυμάστε πριν αρκετά χρόνια που τα αεροπλάνα χωρίζονταν σε καπνιστών και μη καπνιστών;

Πλέον, το κάπνισμα μέσα στο αεροπλάνο απαγορεύεται αυστηρά, αλλά ίσως έχετε παρατηρήσει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν τασάκια, μέσα στον χώρο της τουαλέτας. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, τα τασάκια αυτά δεν έχουν ξεμείνει εκεί από τα παλιά χρόνια, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει, δια νόμου, να βρίσκονται μέσα στο αεροπλάνο και ο λόγος είναι η περίπτωση που κάποιος παραβάτης θελήσει να κάνει ένα τσιγάρο στα κρυφά.

Οι αεροπορικές εταιρείες φοβούνται μήπως κάποιος επιβάτης, αφού διαπράξει αυτή την «παρανομία», πανικοβληθεί και αποφασίσει να πετάξει το τσιγάρο στο νεροχύτη ή στον κάδο απορριμμάτων. Έτσι, από το δημιουργηθεί πανικός και να διακινδυνεύσουν και άλλοι επιβάτες, προτιμούν να έχουν ένα τασάκι για παν ενδεχόμενο.

Μπορεί ο κανονισμός αυτός να σας φαίνεται αστείος αλλά, όπως αναφέρεται στην Daily Mail, το 1973, 123 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν και έκανε την πτήση Ρίο Ντε Τζανέιρο- Παρίσι, χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση λόγω καπνού στην καμπίνα. Ο καπνός φαίνεται να προερχόταν από ένα τσιγάρο που δεν είχε σβήσει καλά και ήταν στον κάδο των απορριμμάτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top