ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώθηκε το νοσοκομείο - Πύρινη κόλαση σε πέντε μέτωπα

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώθηκε το νοσοκομείο - Πύρινη κόλαση σε πέντε μέτωπα

Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να είναι η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για τέταρτη μέρα.

Τα ξημερώματα εκκενώθηκε προληπτικά το νοσοκομείο της πόλης, καθώς οι φλόγες έφτασαν κοντά στον περίβολο ενώ οι καπνοί κάλυψαν όλη την περιοχή. Ενενήντα ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι.

Εξάλλου, η φωτιά πέρασε την Εγνατία οδό και βρίσκεται κοντά στο τμήμα ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, όπου έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται το πανεπιστημιακό νοσοκομείο που εκκενώθηκε προληπτικά.

Λίγο νωρίτερα, ακούστηκαν εκρήξεις καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από πεδίο βολής, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα αποθήκες πυρομαχικών του στρατού. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν για ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα προκειμένου να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις στον περιορισμό και κατάσβεση των ενεργών εστιών.

Την κατάσταση επιδεινώνει το ισχυρό μελτέμι που φτάνει ακόμη και τα 7 μποφόρ δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης ενώ εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα και μετά. Η φωτιά πέρασε και στο Προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς, ενώ εντοπίστηκε νεκρός άντρας, κατά πάσα πιθανότητα μετανάστης στην περιοχή της Λευκίμμης.

Εστάλη μήνυμα από το 112 και εκκενώθηκαν 8 συνολικά οικισμοί που βρέθηκαν σε πύρινο κλοιό και συγκεκριμένα τα χωριά Ελαιώνας, Έλατος, Πεύκη, Άγιος Γεώργιος, Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη και Νέα Χιλή.

Όλοι οι κάτοικοι από τους οικισμούς που εκκενώθηκαν συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης.

Σε ετοιμότητα παραμένουν και οι κάτοικοι στη Ροδόπη, καθώς οι κάτοικοι έλαβαν μετά τα μεσάνυχτα μήνυμα από το 112. Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη δασική έκταση στην περιοχή Μίσχου μαίνεται ανεξέλεγκτη και οι φλόγες κατέστρεψαν σπίτια στα χωριά Σώστης, Πολύανθος και Ληνό.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και στην Εύβοια, όπου εκκενώθηκαν τα νότια Ψαχνά και η Βόρεια Αρτάκη.

Επίσης μαίνεται η φωτιά στην Βοιωτία, όπου τη Δευτέρα έχασε τη ζωή του ένας κτηνοτρόφος, στην Καβάλα αλλά και στην Κύθνο. Τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν στο Δίστομο.

Χθες σπίτια και επιχειρήσεις παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι είναι και σήμερα ο μεγαλύτερος εχθρός των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, των εθελοντών και των κατοίκων, που δίνουν μάχη να σώσουν οτιδήποτε σώζεται.

Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου 2023 στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 10 Α/Φ και 7 Ε/Π.

Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α. Για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη εκδόθηκαν μηνύματα του 112 σε Άβαντα και Αισύμη για εκκένωση των οικισμών.

Στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας ξέσπασε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση, επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ περιοδικά επιχειρούν 10 Α/Φ και 5 Ε/Π. Νωρίτερα, ένας βοσκός σκοτώθηκε την ώρα που πήγε να σώσει τα ζώα του, καθώς δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί από τις φλόγες.

Στα Ψαχνά Ευβοίας επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 19 Γάλλων πυροσβεστών και 30 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 8 Α/Φ και 9 Ε/Π.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top