ΥΓΕΙΑ

Εντατική Νεογνών στο Μακάρειο: Το βρέφος πέθανε απο το μικρόβιο ακινετοβακτηρίδιο - Και άλλα νεογνά με το ίδιο μικρόβιο

Εντατική Νεογνών στο Μακάρειο: Το βρέφος πέθανε απο το μικρόβιο ακινετοβακτηρίδιο - Και άλλα νεογνά με το ίδιο μικρόβιο

Σε σχέση με το περιστατικό θανάτου νεογνού που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Αρχ. Μακαρίου Γ’, διευκρινίζονται τα πιο κάτω:

Το νεογνό ηλικίας κύησης 25 εβδομάδων και βάρους γέννησης 800 γρ., δίδυμο, νοσηλευόταν από τη στιγμή της γέννησής του στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, υποστηριζόμενο από αναπνευστήρα λόγω συνδρόμου αναπνευστικής δυσχέρειας και λάμβανε αντιβιοτική αγωγή σύμφωνα με διεθνή πρωτόκολλα. Τη δωδέκατη ημέρα ζωής του παρουσίασε αιφνίδια επιδείνωση της γενικής του κατάστασης, με πτώση της αιμοσφαιρίνης, κυκλοφορική ανεπάρκεια ( shock ) και επιδείνωση των εργαστηριακών εξετάσεων του.

Το νεογνό απέθανε 12 ώρες μετά από την έναρξη της επιδείνωσης της κατάστασής του και εν αναμονή περαιτέρω εργαστηριακών αποτελεσμάτων και καλλιεργειών αίματος, παρά τις προσπάθειες των ιατρών και της πολύπλευρης υποστήριξης που έλαβε.

Τα αποτελέσματα των καλλιεργειών μετά από το χρονικό διάστημα των 48 ωρών που απαιτείται για την ολοκλήρωσή τους, έδειξαν ότι το νεογνό έφερε το μικρόβιο ακινετοβακτηρίδιο. Σημειώνεται ότι δεν υπήρχε άλλο νεογνό με λοίμωξη στο δωμάτιο στο οποίο νοσηλευόταν το συγκεκριμένο νεογνό.

Σημειώνεται πως η Διεύθυνση του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος Γ’ και της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών παρακολουθούν στενά την κατάσταση σε σχέση με την εμφάνιση βακτηριδίου στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και λαμβάνουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την απομόνωση του μικροβίου και τον περιορισμό της εξάπλωσής του. 

Όσα νεογνά έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο στέλεχος βακτηριδίου έχουν απομονωθεί, λήφθηκαν όλα τα μέτρα προφύλαξης και αντιμετωπίστηκαν με κατάλληλη αγωγή. Η κατάσταση των νεογνών είναι σταθερή. Πέραν των πιο πάνω, έχει ληφθεί πρόνοια όπως τα νέα περιστατικά νοσηλεύονται σε άλλο διαμορφωμένο με τον κατάλληλο εξοπλισμό χώρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top