Εντατική Νεογνών στο Μακάρειο: Το βρέφος πέθανε απο το μικρόβιο ακινετοβακτηρίδιο - Και άλλα νεογνά με το ίδιο μικρόβιο

Εντατική Νεογνών στο Μακάρειο: Το βρέφος πέθανε απο το μικρόβιο ακινετοβακτηρίδιο - Και άλλα νεογνά με το ίδιο μικρόβιο

Σε σχέση με το περιστατικό θανάτου νεογνού που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Αρχ. Μακαρίου Γ’, διευκρινίζονται τα πιο κάτω:

Το νεογνό ηλικίας κύησης 25 εβδομάδων και βάρους γέννησης 800 γρ., δίδυμο, νοσηλευόταν από τη στιγμή της γέννησής του στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, υποστηριζόμενο από αναπνευστήρα λόγω συνδρόμου αναπνευστικής δυσχέρειας και λάμβανε αντιβιοτική αγωγή σύμφωνα με διεθνή πρωτόκολλα. Τη δωδέκατη ημέρα ζωής του παρουσίασε αιφνίδια επιδείνωση της γενικής του κατάστασης, με πτώση της αιμοσφαιρίνης, κυκλοφορική ανεπάρκεια ( shock ) και επιδείνωση των εργαστηριακών εξετάσεων του.

Το νεογνό απέθανε 12 ώρες μετά από την έναρξη της επιδείνωσης της κατάστασής του και εν αναμονή περαιτέρω εργαστηριακών αποτελεσμάτων και καλλιεργειών αίματος, παρά τις προσπάθειες των ιατρών και της πολύπλευρης υποστήριξης που έλαβε.

Τα αποτελέσματα των καλλιεργειών μετά από το χρονικό διάστημα των 48 ωρών που απαιτείται για την ολοκλήρωσή τους, έδειξαν ότι το νεογνό έφερε το μικρόβιο ακινετοβακτηρίδιο. Σημειώνεται ότι δεν υπήρχε άλλο νεογνό με λοίμωξη στο δωμάτιο στο οποίο νοσηλευόταν το συγκεκριμένο νεογνό.

Σημειώνεται πως η Διεύθυνση του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος Γ’ και της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών παρακολουθούν στενά την κατάσταση σε σχέση με την εμφάνιση βακτηριδίου στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και λαμβάνουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την απομόνωση του μικροβίου και τον περιορισμό της εξάπλωσής του. 

Όσα νεογνά έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο στέλεχος βακτηριδίου έχουν απομονωθεί, λήφθηκαν όλα τα μέτρα προφύλαξης και αντιμετωπίστηκαν με κατάλληλη αγωγή. Η κατάσταση των νεογνών είναι σταθερή. Πέραν των πιο πάνω, έχει ληφθεί πρόνοια όπως τα νέα περιστατικά νοσηλεύονται σε άλλο διαμορφωμένο με τον κατάλληλο εξοπλισμό χώρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE