ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα ημερομηνία ένταξης υπηρεσιών Πολυκλινικής «Υγεία» στο ΓεΣΥ - «Εμπλοκή» από καταγγελία ομάδας γιατρών

Νέα ημερομηνία ένταξης υπηρεσιών Πολυκλινικής «Υγεία» στο ΓεΣΥ - «Εμπλοκή» από καταγγελία ομάδας γιατρών

Αργότερα θα ενταχθεί τελικά στο ΓεΣΥ η πολυκλινικής Υγεία στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, η «Υγεία» ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να ενταχθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2023 - εάν δεν υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις - θα προσφέρει τις υπηρεσίες της από τις 25 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις υπηρεσίες θα συμπεριλαμβάνεται και το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) της Πολυκλινικής.

Υπενθυμίζεται ότι από 1η Οκτωβρίου θα λειτουργήσει εντός ΓεΣΥ και το ΤΑΕΠ του ιδιωτικού νοσοκομείου Απολλώνειο στη Λευκωσία, το οποίο είχε κλείσει για ανάπτυξη των υποδομών του.

Καταγγελία από γιατρούς της «Υγεία» στην ΕΠΑ

Καταγγελία στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), υπέβαλε ομάδα γιατρών της «Υγεία» που δεν θέλουν να συμβληθούν με το ΓεΣΥ. Την καταγγελία υπογράφουν 55 γιατροί, ποσοστό που ξεπερνά το 80% των ενεργών ιατρών της Πολυκλινικής.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline o χειρουργός οφθαλμίατρος και μέτοχος της «Υγεία», Δρ Αντώνης Ιωαννίδης, η καταγγελία αφορά τη σχέση οικονομικής εξάρτησης των γιατρών με την πολυκλινική. «Θα έπρεπε να δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα από την ‘Υγεία’ για την αποχώρησή μας και να υπάρχει ισοδύναμη εναλλακτική λύση, δηλαδή άλλο νοσοκομείο στην ίδια πόλη το οποίο δεν έχει συμβληθεί με το ΓεΣΥ για να μεταφερθούμε εκεί, το οποίο δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη», εξήγησε ο Δρ Ιωαννίδης ο οποίος υποστηρίζει ότι υπάρχει νομοθεσία που τους προστατεύει.

Έδωσε επίσης το παράδειγμα εγκύου με συγκεκριμένα θέματα υγείας, η οποία αναμένεται να γεννήσει εντός των επόμενων μερικών μηνών, την οποία παρακολουθεί συγκεκριμένος γιατρός και αναρωτήθηκε τι θα συμβεί όταν ο γιατρός της αποχωρήσει από την Πολυκλινική εντός μηνός και δεν θα έχει που να πάει.

Στην περίπτωση που η ΕΠΑ αποφασίσει υπέρ της ομάδας γιατρών και ότι θα πρέπει να παραμείνουν στην πολυκλινική μέχρι να βρεθεί ισοδύναμη εναλλακτική λύση για να μεταφερθούν τότε αναμένεται ότι θα η ένταξη της «Υγεία» στο ΓεΣΥ θα καθυστερήσει το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται πως με βάση την ερμηνεία του νόμου, δεν μπορούν να υπάρχουν γιατροί που να μην είναι συμβεβλημένοι με το ΓεΣΥ και να προσφέρουν ενδονοσοκομειακές υπηρεσίες σε νοσηλευτήριο που είναι εντός του Συστήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top