ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι αναμένεται να βρουν στην καμπίνα του Νοράτλας – Η μαρτυρία του ανθρώπου που είχε θάψει το αεροπλάνο

Τι αναμένεται να βρουν στην καμπίνα του Νοράτλας – Η μαρτυρία του ανθρώπου που είχε θάψει το αεροπλάνο

Τα στελέχη της ομάδας που κάνει τις εκσκαφές στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για την ανεύρεση των λειψάνων 19 Ελλήνων καταδρομέων, έχουν αποκαλύψει την καμπίνα του Νοράτλας.

Το θετικό είναι ότι η προσπάθεια που κάνουν δεν είναι στα… τυφλά. Υπάρχει άλλωστε και η μαρτυρία του Κώστα Σάββα Ποκεριζέ, του ανθρώπου που τον Ιούλιο του 1974 είχε πάρει εντολή από Ελλαδίτη αξιωματικό να θάψει χρησιμοποιώντας τον εκσκαφέα του, το μοιραίο αεροσκάφος που είχε καταπέσει στην περιοχή από φίλια πυρά.

Όπως είχε αναφέρει στην κατάθεσή του, όταν σκέπαζε με χώμα τα συντρίμμια είχε διακρίνει τουλάχιστον πέντε άτομα στην καμπίνα του αεροπλάνου που ήταν καμένα.

Σε κάποια στιγμή, μάλιστα, είχε σηκώσει με τη «χούφτα» του εκσκαφέα του ακόμα ένα άψυχο κορμί, τοποθετώντας το κι αυτό στην καμπίνα.

Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αναφέρει στην κατάθεσή του.


Πάντως, οι εργασίες δεν αναμένεται να κυλήσουν με ταχείς ρυθμούς. Διόλου εύκολη υπόθεση είναι. Κι αυτό γιατί όπως είχε καταθέσει το 1999 ο μακαρίτης πλέον Κώστας Σάββα, δεν είχε ολοκληρώσει το έργο του, αφού κατά τις εργασίες του στην περιοχή είχε δει χειροβομβίδες.
Όπως έγινε γνωστό, τη Δευτέρα (24/08) είχε εντοπιστεί χειροβομβίδα που μεταφέρθηκε εκτός του χώρου από πυροτεχνουργούς της Εθνικής Φρουράς. Με απλά λόγια, οι εργασίες που γίνονται στην παρούσα φάση στον χώρο δεν γίνονται με τόσο γρήγορους ρυθμούς καθώς τίθεται θέμα ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 
Κώστας Σάββα Ποκεριζές: Τον «πότισαν» με δυο μπουκάλες ουίσκι για να θάψει το Noratlas – Γιατί έκλαιγε
 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Aπόψε το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top