ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Σταματήστε την προβολή του βίντεο με τον ξυλοδαρμό κρατουμένου από τους ένστολους αστυνομικούς»

«Σταματήστε την προβολή του βίντεο με τον ξυλοδαρμό κρατουμένου από τους ένστολους αστυνομικούς»

Την παρέμβαση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου ώστε να μειωθεί η προβολή από τους τηλεοπτικούς σταθμούς “των αξιοκατάκριτων γεγονότων βασανισμού κρατούμενου πολίτη το 2014 από δύο ένστολους αστυνομικούς στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλεως Χρυσοχούς” ζητά ο Φιλοαστυνομικός Σύνδεσμος Κύπρου.

Σε επιστολή του προς την Αρχή, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι “σας καλούμε και παρακαλούμε όπως παρέμβετε άμεσα και αποφασιστικά προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς  ώστε να μειωθεί η περιγραφόμενη προβολή - και αν θα πρέπει να την επαναλάβουν την προβολή - να μην γίνεται σε ώρες δυνητικής παρακολούθησης από ανήλικους”. 

Προσθέτει ότι “είναι καθήκον και υποχρέωση σας όπως και όλων των εμπλεκομένων, να σεβαστούμε το δημόσιο συμφέρον και προπάντων την Αστυνομία και τη νεολαία μας”.

Ο ΦΣΚ “επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι καταδικάζει κάθε μορφή παράνομης και αναιτιολόγητης αστυνομικής βίας εναντίον οποιουδήποτε ανθρώπου όπως και εναντίον των δύο προβληθέντων αστυνομικών”.

Αναφέρει ότι “από το 1992 μέχρι σήμερα, καταγγείλαμε ή και συμβάλλαμε στην παραδειγματική πειθαρχική ή και ποινική τιμωρία ή και αποπομπή 38 επίορκων αστυνομικών αλλά τιμήσαμε εκατοντάδες αστυνομικούς και πολίτες για τη διακεκριμένη αστυνομική αποστολή”.

Ο ΦΣΚ αναφέρει ότι “μετά την προβολή του αναφερόμενου γεγονότος και τη συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη προβολή του σε τακτά, ακανόνιστα και επαναλαμβανόμενα χρονικά διαστήματα εντός οικογενειακής ζώνης παρακολούθησης, είχαμε λάβει παράπονα και εισηγήσεις παρεμβάσεως μας” από “μέλη της Αστυνομίας τα οποία αισθάνονται μειονεκτικά, προσβολή, πικρία και ανείπωτη ντροπή (αντί υπερηφάνιας) για την στολή και αποστολή τους”.

Επίσης, έλαβε παράπονα “από παιδιά και εγγόνια αστυνομικών τα οποία αισθάνονται ντροπή για το λειτούργημα του συγγενή τους και φοβούνται τη συνέχιση εκφοβισμού (bullying) και εντός των σχολικών δραστηριοτήτων τους και είναι στη σκέψη τους να μην παρίστανται καθώς και από μέλη μας και νουνεχείς πολίτες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η συνεχόμενη προβολή θα βλάψει ανεπανόρθωτα το ρόλο, την πειθαρχία, τη συνοχή της Αστυνομίας”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top