ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Έτσι πήρε το όνομα της η νέα μετάλλαξη «Pirola» – Εντοπίστηκε και στην Κύπρο; - Τι απαντά το Υπ. Υγείας

Δρ. Καραγιάννης: Έτσι πήρε το όνομα της η νέα μετάλλαξη «Pirola» – Εντοπίστηκε και στην Κύπρο; - Τι απαντά το Υπ. Υγείας

Καινούριες παραλλαγές του κορωνοιού κάνουν την εμφάνισή τους με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναρωτιέται πότε θα σταματήσουμε να έχουμε μεταλλάξεις του συγκεκριμένου ιού.

Για τη νέα αυτή μετάλλαξη, που φέρει το όνομα «Pirola», μίλησε στο ThemaOnline, ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιδημιολογικής μονάδας, Πέτρος Καραγιάννης.

«Το θέμα για αυτήν την παραλλαγή, είναι ότι περιέχει περισσότερες από 30 μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδας, η οποία βοηθά τον ιό να εισέλθει στα κύτταρα και να προκαλέσει μόλυνση», είπε συγκεκριμένα.

Το όνομα

Έκπληξη προκαλεί και το όνομα για το οποίο όπως ανέφερε ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, «προτάθηκε από επιστήμονες οι οποίοι έφτιαξαν μια σύνθετη λέξη από το Πι και το Ρο, που ακολουθούν το Ομικρον στο ελληνικό αλφάβητο»

«Μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι συμπεριφέρεται όπως όλες οι άλλες υποπαραλλαγές, αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν λόγω των πολλών μεταλλάξεων που περιλαμβάνει, την πιάνουν τα εμβόλια. Αυτό θα φανεί στην πορεία, ενώ έως τώρα δεν έχει προκαλέσει αύξηση στις νοσηλείες», πρόσθεσε.

Νέες μεταλλάξεις

«Μετά την μετάλλαξη Eris και τη μετάλλαξη Pirola πιθανόν μέσα στο Φθινόπωρο να έχουμε και άλλες μεταλλάξεις. Αυτές οι δύο παρουσιάστηκαν ταυτοχρόνως μετά από περίοδο έξι μηνών», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το πότε θα σταματήσουν να κάνουν την εμφάνιση τους διάφορες παραλλαγές του κορωνοϊού και για το πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν, ο κύριος Καραγιάννης ανέφερε ότι «δεν θα σταματήσουν, είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί»

Το Themaonline επικοινώνησε και με αρμόδια πηγή στο Υπουργείο Υγείας, η οποία ανέφερε ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα, η μετάλλαξη Pirola δεν εντοπίστηκε ακόμη στην Κύπρο.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top