ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επ. Παιδείας για νέα σχολική χρονιά: «Η καλύτερη επένδυση είναι η Παιδεία» - Αρκετά λιγότερα τα προβλήματα από άλλες χρονιές

Επ. Παιδείας για νέα σχολική χρονιά: «Η  καλύτερη επένδυση είναι η Παιδεία» - Αρκετά λιγότερα τα προβλήματα από άλλες χρονιές

Τον προγραμματισμό της καθώς και τις προτεραιότητες ενόψει της έναρξης της νέας σχολική χρονιάς συζήτησε σήμερα Τετάρτη 6/9 η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης είπε ότι στη σημερινή συνεδρία έγινε ένας συνολικός προγραμματισμός και τέθηκαν προτεραιότητες και διαβεβαίωσε ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ότι η Επιτροπή θα πορευτεί πάντα σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε η θετική διάθεση και προσέγγιση ότι φέτος ξεκινά πιο ομαλά η σχολική χρονιά να μετουσιωθεί σε δεδομένο για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Είπε ότι στην Επιτροπή Παιδείας υπάρχει συλλογικότητα, διάθεση για δημιουργικότητα, προσθέτοντας πως βεβαίως και πάντα θα υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο το ΔΗΚΟ θα προσεγγίζει τα θέματα με γνώμονα το καλό των παιδιών και της Παιδείας.

Ευχήθηκε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς καλή επιτυχία και διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή θα βρίσκεται δίπλα τους, συνοδοιπόρος, προς επίλυσή των όποιων προβλημάτων προκύψουν, όπως για παράδειγμα, όπως είπε, το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, για το οποίο έχει κληθεί στην Επιτροπή ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για να εξεταστούν τρόποι επίλυσης του προβλήματος.

«Όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα. Ας μην ξεχνούμε και την ρήση ότι η καλύτερη επένδυση είναι η Παιδεία» πρόσθεσε καταληκτικά ο κ. Σαββίδης.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλλας δήλωσε ότι για το κάθε παιδί και τον κάθε εκπαιδευτικό η νέα σχολική χρονιά αναδεικνύει νέους στόχους, όραμα και μεθοδολογία προς επίτευξη των στόχων αυτών.

Και πρόσθεσε ότι μέσα από την ηρεμία που επιβάλλεται σε ό,τι αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα όλοι πρέπει να συμβάλουν δημιουργικά στον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος.

«Τα σχολεία μας είναι τα φυτώρια για το μέλλον» σημείωσε και ευχήθηκε καλή και παραγωγική σχολική χρονιά. «Με θετική σκέψη οφείλουμε να διαχειριστούμε δημιουργικά τα όποια ζητήματα και προκλήσεις χωρίς αχρείαστες εντάσεις και αναστάτωση, αυτή είναι η έκκληση μας για τη νέα σχολική χρονιά» είπε, υποδεικνύοντας ότι όλα μπορούν να επιλύονται μέσα από ένα παραγωγικό διάλογο.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης είπε ότι στη σημερινή συνεδρία η Επιτροπή προέβη σε ένα συνολικό προγραμματισμό έτσι ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Επιτροπή να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για να στηριχτεί το εκπαιδευτικό σύστημα.

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς ο Χρίστος Χριστοφίδης διεμήνυσε ότι η εκπαίδευση είναι άμεσα συνυφασμένη με τη ζωή των ανθρώπων και τις ζωές των παιδιών μας. «Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία καθορίζεται σε ένα σημαντικό βαθμό η επιτυχής πορεία ενός παιδιού, ενός νέου στη ζωή ή όχι» είπε, προσθέτοντας πως «Είναι γι’ αυτόν τον λόγο που η Πολιτεία έχει ευθύνη να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τα παιδιά και την εκπαιδευτική διαδικασία».

Ανέφερε ακόμη το κάθε παιδί έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, αδυναμίες, κενά και πως γι’ αυτόν τον λόγο το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να προσαρμόζεται στην κάλυψη αυτών των αναγκών των παιδιών. Αλλά και οι μαθητές, πρόσθεσε, πρέπει να καταλάβουν ότι η σφαιρική μόρφωση αλλά και οι αρχές και οι αξίες στη ζωή αποτελούν όχημα για μια επιτυχή πορεία στη ζωή. Είπε ότι η δουλειά των εκπαιδευτικών είναι ένα λειτούργημα το οποίο πρέπει να εκτελείται με τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια και ωριμότητα, αναφέροντας τέλος ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει δημιουργικά με θέσεις, προτάσεις, εισηγήσεις, κριτική εκεί όπου χρειάζεται, με μοναδικό στόχο και μέλημα το καλό των παιδιών και της Παιδείας.

Ο Βουλευτής τέλος της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης είπε ότι κατά τη σημερινή συνεδρία τέθηκαν οι στόχοι και οι προτεραιότητες για τη νέα σχολική χρονιά με γνώμονα πάντα την ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών.

Ανέφερε ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με αρκετά λιγότερα προβλήματα και με τις θετικές ενέργειες που τροχοδρομούνται από την Υπουργό Παιδείας και τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας.

Εξέφρασε την ελπίδα για μια ομαλή σχολική χρονιά, σημείωσε ωστόσο πως υπάρχουν αρκετά θέματα που εκκρεμούν και τα οποία όμως με καλή θέληση και σκληρή δουλειά θα καταβληθεί προσπάθεια να επιλυθούν χωρίς λαϊκισμούς και σκοπιμότητες.

Είπε ακόμη ότι η Επιτροπή Παιδείας στοχεύει στο να συμβάλει δημιουργικά και εποικοδομητικά στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου μοντέλου εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε καλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές/μαθήτριες, φοιτητές/φοιτήτριες, εκπαιδευτικούς, διοικητικό προσωπικό των σχολείων και στους γονείς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top