ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα για Park & Ride: Υπήρξε ενδιαφέρον από τους πολίτες; - «Σε 25 λεπτά πήγα στο κέντρο της Λευκωσίας»

Πρεμιέρα για Park & Ride: Υπήρξε ενδιαφέρον από τους πολίτες; - «Σε 25 λεπτά πήγα στο κέντρο της Λευκωσίας»

«Εγκαινιάστηκε» σήμερα (7/9) η νέα υπηρεσία «Park and Ride», η οποία έχει σκοπό τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρείται τόσο στην είσοδο της Λευκωσίας, όσο και στο κέντρο της πόλης.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Εμπορικός Διευθυντής της Εταιρείας Δημοσίων Μεταφορών, Αλέξανδρος Καμπέρος ανέφερε ότι, μέχρι τις 8 το πρωί, η υπξρεσία είχε χρησιμοποιηθεί από 15 άτομα.

«Ήταν όλοι κατευχαριστημένοι και έφθασαν στο κέντρο της Λευκωσίας εντός ενός 25λεπτου ενώ η τροχαία κίνηση ήταν στάσιμη ως συνήθως», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν το ενδιαφέρον είναι χαμηλό και αν ανέμεναν περισσότερους πολίτες, ο κ. Καμπέρος σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί το ενδιαφέρον.

«Δεν είναι ότι είναι χαμηλό το ενδιαφέρον, απλά είναι η πρώτη μέρα. Τα σχολεία έχουν ανοίξει, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, θεωρούμε ότι τις επόμενες μέρες θα αυξηθεί. Να μην το προδικάζουμε αρνητικά προτού δούμε τα οφέλη του», επεσήμανε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Καμπέρος ανέφερε ότι ο ίδιος ταξίδεψε τρεις φορές με την υπηρεσία.

«Μου πήρε 25 λεπτά ακριβώς να πάω στο κέντρο της πόλης μέσα στην κίνηση που ήταν στάσιμη», είπε καταληκτικά.

Οι στάσεις και τα ωράρια

Υπενθυμίζεται ότι η νέα υπηρεσία "Park & Ride" τέθηκε σε εφαρμογή με τη συνεργασία της Δημόσιας Εταιρείας Μεταφορών - Cyprus Public Transport (CPΤ) και του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Όπως είχε ανακοινώσει η CPT, η νέα υπηρεσία θα λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 4.00 το απόγευμα και θα μεταφέρει με συχνά και τακτά αστικά δρομολόγια, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, τους επιβάτες από το Στάδιο ΓΣΠ στο κέντρο της Λευκωσίας με λίγες και συγκεκριμένες στάσεις στα Φώτα Καλησπέρα και στις Λεωφόρους Λεμεσού και Μακαρίου.

Εκτιμάται ότι κατά τις ώρες αιχμής τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε 10 με 15 λεπτά και τις υπόλοιπες ώρες κάθε μισή ώρα.

Όσοι οδηγοί επιλέγουν την υπηρεσία "Park & Ride" θα μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν τα αυτοκίνητά τους στο Στάδιο ΓΣΠ και να ταξιδεύουν επίσης δωρεάν μέχρι το κέντρο της πόλης και αντίστροφα.

Λεωφορειολωρίδα στην είσοδο της Λευκωσίας

Παράλληλα, δημιουργήθηκε νέα λεωφορειολωρίδα στην είσοδο της Λευκωσίας, συγκεκριμένα από τον κυκλικό κόμβο Βιομηχανικής Στροβόλου - Καλαμών μέχρι τα φώτα του «Καλησπέρα».

Συγκεκριμένα, η νέα λεωφορειολωρίδα που διέρχεται μέσα από τον κυκλικό κόμβο της Βιομηχανικής περιοχής Στροβόλου, συνδέεται με την υφιστάμενη λεωφορειολωρίδα στη Λεωφόρο Καλαμών και εξυπηρετεί τον Σταθμό Λεωφορείων του Γενικού Νοσοκομείου, τον Σταθμό Αλάμπρας που είναι και “Park and Ride”, τις Υπεραστικές διαδρομές από άλλες πόλεις, όπως επίσης και ιδιωτικά λεωφορεία που μεταφέρουν υπαλλήλους, μαθητές, τουρίστες, ταξιδιώτες από και προς τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, κτλ..

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top