ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνεται η χρήση του διαδικτύου στην Κύπρο – Ποιες συσκευές συνδέουμε με το internet

Αυξάνεται η χρήση του διαδικτύου στην Κύπρο – Ποιες συσκευές συνδέουμε με το internet

Όλο και περισσότερο μπαίνει στη ζωή μας το διαδίκτυο, με τη χρήση του να αυξάνεται τόσο για τη διευθέτηση καθημερινών πρακτικών, όσο και για την χρήση συσκευών.

Συγκεκριμένα, το 2022 στην Κύπρο η χρήση συσκευών οι οποίες ήταν συνδεδεμένες με το διαδίκτυο είχαν αυξηθεί σε σύγκριση με το 2020, μεταξύ των ηλικιών 16 με 74 ετών.

Ποιες συσκευές συνδέουμε με το internet στην Κύπρο

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, στην Κύπρο μεταξύ των συσκευών που χρησιμοποιούνταν και ήταν συνδεδεμένες με το διαδίκτυο το 2022, η τηλεόραση ήταν πρώτη με διαφορά, δεύτερη θέση είχαν τα έξυπνα ρολόγια και την τρίτη θέση οι κονσόλες παιχνιδιών.

Τα ποσοστά για την χρήση των συσκευών που ήταν συνδεδεμένα με το διαδίκτυο, για τις ηλικίες 16 με 74 ετών στην Κύπρο το 2022, είχαν ως εξής:

- Τηλεόραση: 65,67%

- Έξυπνα ρολόγια: 23,47%

- Κονσόλες παιχνιδιών: 11,26%

- Συστήματα συναγερμού: 10,62%

- Ρομπότ σκούπες: 10,25%

- Συσκευές σπιτιού όπως θερμοστάτες και φώτα: 6,59%

Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το 2022 περισσότεροι από τους μισούς, το 52% των ατόμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ηλικίας μεταξύ 16 και 74 ετών, χρησιμοποίησαν τηλεόραση συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερες από ό, τι το 2020 όπου βρισκόταν στο 43%.

Η χρήση έξυπνων φορητών συσκευών παρουσίασε επίσης αξιοσημείωτη άνοδο, με περισσότερο από το ένα τέταρτο, στο 26% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών να χρησιμοποιούν έξυπνα ρολόγια, ρολόγια γυμναστικής, ακουστικά, και άλλα αξεσουάρ συνδεδεμένα στο διαδίκτυο. Αυτό αντιπροσωπεύει επίσης αύξηση 9 ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με το 2020 που βρισκόταν στο 17%.

Οι κονσόλες παιχνιδιών που συνδέονται με το διαδίκτυο ήταν επίσης δημοφιλείς το 2022, καθώς το 20% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών, τις χρησιμοποιούσαν. Οι εικονικοί βοηθοί, όπως έξυπνα ηχεία ή εφαρμογές, χρησιμοποιήθηκαν από το 13% των ατόμων της ίδιας ηλικιακής ομάδας, ενώ το 10% χρησιμοποίησε συσκευές συνδεδεμένες στο διαδίκτυο για τη διαχείριση ενέργειας, όπως θερμοστάτες, φώτα κλπ.

Ταυτόχρονα, μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η χρήση τηλεόρασης συνδεδεμένης στο διαδίκτυο ήταν ιδιαίτερα υψηλή στη Μάλτα κατά 78% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών, ακολουθούμενη από την Ισπανία με 69%, τη Σουηδία και την Ιρλανδία στο 68% και την Κύπρο στο 66%.

Στην αντίθετη πλευρά, η Βουλγαρία κατά 30%, η Κροατία κατά 35%, η Πολωνία κατά 38%, η Ελλάδα κατά 39% και η Ρουμανία κατά 40% ήταν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα χαμηλότερα ποσοστά ατόμων που χρησιμοποιούσαν τηλεόραση συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top