ΔΙΕΘΝΗ

Συναντήθηκε με Μπάιντεν «στο πόδι» ο Ερντογάν - Τί συζήτησαν

Συναντήθηκε με Μπάιντεν «στο πόδι» ο Ερντογάν - Τί συζήτησαν

Με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, συναντήθηκε «στο πόδι» ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ο ίδιος ανέφερε, λέγοντας ότι συζήτησε μαζί του και το θέμα των F16.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, από το Νέο Δελχί, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο των G20, είπε επίσης ότι τον στεναχωρεί η προσέγγιση «κάποιων φίλων» σε σχέση με τα F16, ότι θα αποφασίσει το Κογκρέσο. «Έχω κι εγώ Κογκρέσο. Δεν είμαι σε θέση να αποφασίσω μόνος μου», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος. Κατηγόρησε και την ΕΕ ότι εδώ και 50 χρόνια χρονοτριβεί στο θέμα της Τουρκίας.

«Συναντηθήκαμε με Μπάιντεν έστω και στο πόδι. Δυστυχώς, κάποιοι φίλοι συνεχίζουν να λένε Σουηδία και Σουηδία όταν πρόκειται για τα F-16. Αυτή η προσέγγιση μας στεναχωρεί. Μια μόνο απάντηση θα δώσω, σε όλα λέτε ‘Κογκρέσο’. Έχω κι εγώ ‘Κογκρέσο’. Αν δεν ψηφιστεί μια τέτοια απόφαση από τη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, δεν μπορώ να πω τίποτα. Δεν είμαι σε θέση να αποφασίσω μόνος μου. Πρέπει να περιμένω την απόφαση του κοινοβουλίου» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί έπειτα από τη Σύνοδο των G20.

Ανέφερε επίσης ότι «η Σουηδία πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί».

Για συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο Ερντογάν είπε ότι συζήτησαν το θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν έχει την εξουσία να αποφασίσει μόνος του για αυτό το θέμα. Οι χώρες της ΕΕ χρονοτριβούν με αυτό το θέμα για 50 χρόνια. Κι εξακολουθούν να χρονοτριβούν. Ως αποτέλεσμα , εμείς, ως Τουρκία θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top