ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

1.8 δις δολάρια από το ΔΝΤ στην Ουκρανία κατέληξαν στην Κύπρο!

1.8 δις δολάρια από το ΔΝΤ στην Ουκρανία κατέληξαν στην Κύπρο!

Σχεδόν 2 δις δολάρια, μέρος χρημάτων που δόθηκαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη διάσωση της Ουκρανίας, κατέληξαν στην Κύπρο!

Σύμφωνα με ανάλυση της ιστοσελίδας Axis Of Logic τα 1.8 δις δολάρια που προέρχονταν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και προορίζονταν γα την Ουκρανία, βρέθηκαν μυστηριωδώς σε λογαριασμό του Ουκρανού ολιγάρχη Ιχόρ Κολομόισκι στην Κύπρο.

Επιμέλεια: Φάνης Μακρίδης

Αυτό απεκάλυψε την περασμένη Τρίτη (25/08) η γερμανική εφημερίδα Deutsche Wirtshafts Nachrichten.

Τον Απρίλιο του περασμένου χρόνου 3.2 δις δολάρια διασκορπίστηκαν αμέσως και στους επόμενους πέντε μήνες ακόμη ένα ποσό ύψους 4.5 δις κατέληξε στην Ουκρανική Κεντρική Τράπεζα για να σταθεροποιηθεί το οικονομικό σύστημα της χώρας.

«Τα χρήματα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για να σταθεροποιήσουν τις πληγωμένες τράπεζες της χώρας, αλλά 1.8 δις δολάρια εξαφανίστηκαν σε ύποπτα κανάλια» έγραψε η εφημερίδα DWN.

Ο εξόριστος Ουκρανός ολιγάρχης που πολλές φορές έχει θεαθεί να παρακολουθεί παιχνίδια του NBA και διετέλεσε κυβερνήτης του Ντνιπροπετρόσκ, είναι ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της χώρας, με μια αυτοκρατορία που περιλαμβάνει επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, των Μ.Μ.Ε., των αερομεταφορών και της βιομηχανίας.

Στο κέντρο του πλούτου του Κολομόισκι είναι η PrivatBank, ο μεγαλύτερος οικονομικός οργανισμός της Ουκρανίας, στον οποίο κατέληξε το 40% των χρημάτων που δόθηκαν από το ΔΝΤ για να επιτευχθεί η οικονομική σταθερότητα στην χώρα.

«Θεωρητικά το ΔΝΤ έπρεπε να διατηρήσει τον έλεγχο στην διανομή των χρημάτων. Στην πραγματικότητα, όμως, φαίνεται ότι οι τράπεζες επέλεξαν τους δικούς τους ελεγκτές» σημειώνει το γερμανικό έντυπο.

Οργανισμός στην Ουκρανία κατά της διαφθοράς απεκάλυψε ότι η PrivatBank είχε σύνδεση με 42 ουκρανικές εταιρείες, που ανήκαν σε 54 άλλες offshore εταιρείες και οι οποίες είχαν τη βάση τους στην Καραϊβική, στις ΗΠΑ και στην Κύπρο. Αυτές οι εταιρείες πήραν δάνεια από την PrivatBank ύψους 1.8 δις δολαρίων.

Οι ίδιες εταιρείες παρήγγειλαν προϊόντα επένδυσης από έξι ξένους προμηθευτές που έχουν τη βάση τους στο Ηνωμένο Βασίλεια, τις Παρθένους Νήσους και την Καραϊβική και μετά τα λεφτά μεταφέρθηκαν σε ένα υποκατάστημα της PrivatBank στην Κύπρο, υποτίθεται για να πληρωθούν αυτά τα προϊόντα.

Τα προϊόντα μετά χρησιμοποιήθηκαν ως εγγύηση για τα δάνεια που λήφθηκαν από την PrivatBank, αλλά οι προμηθευτές ουδέποτε παρέδωσαν τα αγαθά, ενώ οι 42 εταιρείες πήραν νομικά μέτρα, απαιτώντας αποζημιώσεις για τα λεφτά που έδωσαν για τα αγαθά.

«Βασικά, επρόκειτο για μια συναλλαγή 1.8 δις δολαρίων στο εξωτερικό, με τη βοήθεια πλαστών συμβολαίων και παραβίαση νόμων» εξήγησε ο δημοσιογράφος Lesya Ivanovna του οργανισμού κατά της διαφθοράς Nashi Groshi.

Με τέτοιες πρακτικές ο Κολομόισκι κέρδισε μια περιουσία που σύμφωνα με το Forbes αγγίζει τα 1.27 δισεκατομμύρια.

Σε μια περίπτωση είχε απαγορευτεί στον Κολομόισκι η είσοδος στις ΗΠΑ, αφού υπήρχαν σε βάρος του υποψίες ότι είχε διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top